Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Έλλειψη προσωπικού, λιγότερα κρεβάτια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με 70 κρεβάτια λιγότερα θα λειτουργεί το αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά εξαιτίας των πολύ μεγάλων ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό. Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελενα Μαραγκάκη στο προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, από τα 410 κρεβάτια θα παραμείνουν εν λειτουργία τα 340.

Από το κούρεμα δεν εξαιρούνται ούτε τα δύο ακτινοθεραπευτικά τμήματα. Το καθένα όμως διαθέτει 20 κλίνες και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα μειωθούν σε 12 - δηλαδή, συνολικά θα τεθούν εκτός λειτουργίας 16 κλίνες. Αντίστοιχα θα ανασταλεί και η λειτουργία των μισών κρεβατιών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει την άμεση αντίδραση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρας Ανεμοδουρά, η οποία δηλώνει ότι «αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει δεκτή», ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά της η διοικητής του νοσοκομείου επικαλείται τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, υποστηρίζοντας ότι παρ' όλο που αιτήθηκε 20 επικουρικούς νοσηλευτές, η Υγειονομική Περιφέρεια ενέκρινε μόνον έξι. Το αποτέλεσμα είναι η αναλογία ασθενών - νοσηλευτών να είναι οριακή, με μόνον μία νοσηλεύτρια να φροντίζει τα βράδια 45 ασθενείς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.