Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Άνεργη δανειολήπτρια δεν θα πληρώνει για 3 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με μηδενικές καταβολές για μια τριετία άνεργης δανειολήπτριας με χρέος 81.600 ευρώ, πέτυχε η δικηγόρος, Άννα Κορσάνου.

Το δικαστήριο έλαβε υπ όψιν του τα δυσχερέστατα οικονομικά δεδομένα της αιτούσας που είναι μια νέα άνεργη γυναίκα 40 ετών, η οποία δεν λαμβάνει πλέον το επίδομα ανεργίας, ενώ ο σύζυγός της είναι επίσης άνεργος.

Η οικογένεια που έχει ένα παιδί 7 ετών, ζει έχοντας ως μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας του συζύγου της 40χρονης, ύψους 396 ευρώ μηνιαίως. Η οικογένεια αναγκάζεται όπως και πολλοί άλλωστε συμπολίτες μας να ζει με δανεικά χρήματα από συγγενείς και φίλους και να προμηθεύεται τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Η δικαστής αποφάσισε ότι λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων, δηλαδή της ανεργίας και των δυο συζύγων, θα πρέπει να οριστούν μηδενικές καταβολές, δηλαδή για τρία χρόνια δεν θα πληρώνει τίποτα. Μετά θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 390 ευρώ για τη διάσωση της κύριας οικίας της αφού η δανειολήπτρια έχει ένα και μοναδικό σπίτι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.