Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η τρόικα περιμένει τις απολύσεις στο Δημόσιο που έχουν ήδη υπογραφεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΔΝΤ εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τον Α. Μανιτάκη - Ποια η στάση του Μαξίμου.

Σκληρό παζάρι και για το θέμα του Α. Μανιτάκη αναμένεται ανάμεσα σε Μαξίμου και τρόικας τις επόμενες ημέρες που το επικεφαλής ελεγκτικό κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Οι ελεγκτές -και κυρίως η πλευρά του ΔΝΤ- εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη στάση του προερχόμενου από την ΔΗΜΑΡ υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Από το Μαξίμου πάντως, τουλάχιστον για την ώρα, αφήνεται να εννοηθεί ότι ο κ. Μανιτάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Ο Π. Τόμσεν επιμένει -ιδεοληπτικά θεωρούν από την Αγ. Κωνσταντίνου- σε απολύσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενος την αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων του 3ου μνημονίου, η οποία κατά τον ίδιο δεν εξυπηρετείται από το πρόγραμμα κινητικότητας που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε αυτή τη θέση, από την κυβέρνηση αντιτείνουν ότι πρόβλεψη για απολύσεις στο μνημόνιο δεν υπάρχει και μια τέτοια επιλογή, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα κατάφερνε μόνο να αυξήσει περαιτέρω την ανεργία και να ανατροφοδοτήσει την ύφεση.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει προσωπική ενημέρωση για την εξέλιξη του σχεδίου Μανιτάκη, το οποίο παρακολουθεί στενά και ο αρμόδιος Γραμματέας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Δ. Βαρτζόπουλος. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε, το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε στην παρούσα φάση, είναι να χρεωθεί η κυβέρνησή του την απόφαση περαιτέρω επιβάρυνσης των δεικτών ανεργίας με μια επιλογή- ταμπού, όπως αυτή των απολύσεων.

Οι εντολές του κ. Σαμαρά ως προς αυτό είναι σαφείς και κατατείνουν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε να «τρέξει» γρήγορα το πρόγραμμα κινητικότητας αλλά και να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις των επίορκων υπαλλήλων.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η κυβέρνηση να εμφανίσει πειστική δραστηριότητα στο θέμα της εξυγίανσης του δημόσιου τομέα δεδομένου ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δέχεται πυρά και από το εσωτερικό της κυβέρνησης. Νωπή είναι η κόντρα του με τον Γ. Στουρνάρα ενώ γνωστές είναι οι θέσεις πρωτοκλασσάτων βουλευτών της ΝΔ για το θέμα των απολύσεων όπως των κ.κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Μ. Βορίδη.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Κουβέλη, η στήριξη στον κ. Μανιτάκη είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη, με την κομματική θέση αναφορικά με τις απολύσεις στο δημόσιο να παραμένει αδιαφοροποίητη, ανεξαρτήτως προσώπων.

Στην Αγ. Κωνσταντίνου πάντως, επιχειρούν ως προς το εν λόγω ζήτημα, να αναδείξουν και τη διχογνωμία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της τρόικας.

Στελέχη του κόμματος επισημαίνουν με νόημα την καλή συνεργασία Μανιτάκη με Μορς (ΕΕ) και Μαζούχ (ΕΚΤ) δεδομένου ότι οι τελευταίοι εκπροσωπούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ενώ υποστηρίζουν ότι στήριξη στο σχέδιο κινητικότητας του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει και από το Ελιζέ (το πρόγραμμα κινητικότητας άλλωστε είναι κατ’ εφαρμογήν του γαλλικού μοντέλου).



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.