Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Στον «αέρα» 1.500 συντάξεις στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξετάζονται ύποπτοι φάκελοι για συντάξεις-μαΐμού.

Στον «αέρα» βρίσκονται 1.500 συντάξεις στο Ηράκλειο.

Η ολοκλήρωση της απογραφής έφερε στο προσκήνιο εκατοντάδες περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έδωσαν το «παρών» στη διαδικασία και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν τις συντάξεις τους.

Ερωτηματικό αποτελούν οι περιπτώσεις που αφορούν σε ύποπτους φακέλους για συντάξεις-μαϊμού, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr από το κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου, οι περισσότερες από αυτές τις 1.500 περιπτώσεις συνταξιούχων αφορούν σε ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν έσπευσαν να απογραφούν.

Το πρόβλημα κατά την απογραφή 1.500 συνταξιούχων του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι κινδυνεύουν να μη λάβουν τη σύνταξή τους, επισημαίνει με παρέμβασή του ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση.

Όπως αναφέρει ο κ.Αυγενάκης, «σχεδόν 1.500 συνταξιούχοι στο Ηράκλειο δε θα πάρουν σύνταξη τις επόμενες ημέρες ενώ είναι νόμιμα δικαιούχοι σύνταξης, κι αυτό γιατί υπήρξε πρόβλημα στην απογραφή ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Οι 56 από αυτούς αντιμετωπίζουν πρόβλημα και στους δύο αριθμούς ενώ οι 1400 σε έναν εκ των δύο» και επισημαίνει ότι: «δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να αποκατασταθεί άμεσα το εν λόγω πρόβλημα στην απογραφή τους και να λάβουν άμεσα τις συντάξεις τους».

Από τις αρχές του νέου έτους διενεργείται καθολική αυτοπρόσωπη καταγραφή συνταξιούχων ταυτόχρονα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Ήδη, σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης έχουν διενεργηθεί ταυτόχρονα αυτοπρόσωπες απογραφές των συνταξιούχων.

Τα ευρήματα μέχρι σήμερα είναι αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν το τεράστιο μέγεθος της ανομίας, που επικρατούσε για χρόνια στο ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το σύνολο των ανυπόγραφων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται 53.694 (που αντιστοιχεί σε ποσό διαρροής ύψους περίπου 420 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως) χωρίς να έχουν ακόμα προσμετρηθεί τα ευρήματα της προαναφερθείσας τελευταίας απογραφής αιτία θανάτου σε Δημόσιο και ΙΚΑ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, μεταξύ των ταμείων και της ηδικά επί συνόλου 4.390.378 συντάξεων εμφανίζονται 167.364 με κενά ή άκυρα ΑΜΚΑ (απόκλιση 3,81%) και 152.311 με κενά ή άκυρα ΑΦΜ (3,46%).

Επιπρόσθετα, έχουν εντοπιστεί 15.882 συντάξεις για τις οποίες δεν είναι γνωστό ούτε το ΑΜΚΑ ούτε το ΑΦΜ. Ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις συντάξεις των 1.500 συνταξιούχων, εφόσον τις δικαιούνται.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.