Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Έρχεται ο «Ιπποκράτης» στην Εύβοια!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεάν εξετάσεις για όλα τα παιδιά στη Χαλκίδα από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Χαλκίδα είναι ο επόμενος σταθμός του κινητού πολυιατρείου «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από σήμερα και μέχρι τις 26 Απριλίου οι μονάδες της Προληπτικής Ιατρικής θα βρίσκονται στην Χαλκίδα.
Η δράση του «Ιπποκράτη» ενισχύεται και από την κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής του οργανισμού, προσφέροντας παιδιατρικές εξετάσεις.

Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» διαθέτει τμήματα για παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το σύστημα e-ppokrates καθώς και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 4.800 παιδιά εξετάστηκαν στην περιφέρεια της Κρήτης από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 24 Μαρτίου όπου η δράση του «Ιπποκράτη» στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στόχος για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.