Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η εισαγγελία ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προκαταρκτική έρευνα για ποινικές ευθύνες υπαλλήλων του Σώματος Επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας ερευνά η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην περάτωση ερευνών που αφορούν οικονομικά σκάνδαλα στα νοσοκομεία της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί οκτώ σχετικές παραγγελίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καμία όμως δεν έχει διεκπεραιωθεί. Κάποιες δικογραφίες, μάλιστα, «λιμνάζουν» για περισσότερα από 2,5 χρόνια στα «συρτάρια» των Επιθεωρητών Υγείας, χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες για την περάτωσή τους, με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων (πλημμελήματα) εφόσον διαπιστωθεί ότι αυτά τελέστηκαν.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η περίπτωση παραγγελίας που δόθηκε το 2010 από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε που αφορούσε τις προμήθειες υγειονομικού υλικού και φαρμάκων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, δικαιολογώντας τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας επικαλέστηκε φόρτο εργασίας των υπαλλήλων εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό. Έπειτα από αυτήν εξέλιξη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να της επιστραφούν όλες οι υποθέσεις προκειμένου να «χρεωθούν» σε άλλη ελεγκτική αρχή και ταυτόχρονα διεξάγει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των επιθεωρητών Υγείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.