Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Καλπάζει η μαύρη εργασία, μειώνονται οι έλεγχοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 40,2% έφτασε η ανασφάλιστη εργασία κατά τον μήνα Μάρτιο και με βάση τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων του ταμείου.

Τα στοιχεία παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, εκπρόσωποι των οποίων κατήγγειλαν ότι την ώρα που 1 στις 2 επιχειρήσεις διαπιστώνεται ότι λειτουργεί και με ανασφάλιστους εργαζόμενους, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το ΙΚΑ έχουν μειωθεί καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν έχει διαπιστωθεί το τελευταίο διάστημα η ανάγκη της δανειότησης του ΙΚΑ έστω για λίγες ημέρες προκειμένου να ανταπεξέλθει στη μηνιαία καταβολή των συντάξεων.H δανειοδότηση αυτή, τονίζουν αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς λόγω της μείωσης της ρευστότητας του ΙΚΑ, η οποία αποδίδεται στους παρακάτω λόγους :

-Μείωση εσόδων κατά 12% έως 14% το πρώτο τρίμηνο του 2013.

-έξαρση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί με πραγματικούς ρυθμούς

-ο ανύπαρκτος ελεγκτικός μηχανισμός του ΙΚΑ, ο οποίος περιορίζεται σσε 25 ελεγκτές πανελλαδικά, οι οποίοι υπηρετούν στην ΕΥΠΕΑ (Αθήνα, Θεσσαλονικη, Γιάννενα)

-οι ανύπαρκτοι έλεγχοι από τα καταστήματα του ΙΚΑ, οι οποίοι από 107.115 το 2009 μειώθηκαν στους 46.730 το 2012. Οι επιχειρήσεις που ελέγχθησαν από 48.483 το 2009 μειώθηκαν σε 18.085 το 2012. Η μείωση αυτή, καταγγέλλουν, προέρχεται από την άρνηση του υπουργείου Εργασίας και της Κυβέρνησης να χορηγήσει τα έξοδα κίνησης προκειμένου να συνεχιστεί το καθεστώς των ελέγχων σε ημερήσια βάση με πραγματική απόδοση.

Δείτε τα έγγραφα που παρουσίασαν















Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.