Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σαρωτικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λουκέτο σε 45 στρατόπεδα - Συρρικνώνεται η δομή διοίκησης.

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κατά 40% με 45% μειώνεται η δομή διοίκησης, βάσει της νέας πολιτικής του Πενταγώνου, κάτι που θα σημάνει το κλείσιμο 45 με 50 στρατοπέδων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, η δομή των δυνάμεων θα μειωθεί κατά 20%.

Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών με σημαντικότερους το Α' και Β' Σώμα Στρατού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη μείωση των ανώτατων αξιωματικών σε ποσοστό 20%, ενώ προβλέπεται με αυτό τον τρόπο να εξοικονομηθεί ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα Στρατού περνά στην 1η Στρατιά, όπως και η σημαντική 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Οι ανώτατοι αξιωματικοί στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων θα μειωθούν στους 320, από 262, που είναι σήμερα. Η μείωση, λόγω της ιδιοσυγκρασίας της χώρας, περιορίστηκε μόλις στο 20% στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένουν και οι 8 Μοίρες.

Τα επόμενα χρόνια προβλέπεται ότι οι κληρωτοί οπλίτες θα είναι 10.000 λιγότεροι ανά έτος. Παρ' όλα αυτά, δεν αίρεται η αναστολή της πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών.

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης θέλει να εφαρμόσει το συντομότερο δυνατόν την απόφαση κλεισίματος 13 Κέντρων Εκπαίδευσης, όπως επίσης και τη μετεγκατάσταση των στρατολογικών γραφείων ή μονάδων σε ιδιόκτητους χώρους στέγασης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ρυθμίσεις της νέας δομής και της νέας στρατηγικής αναμένεται να επικυρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από το ΚΥΣΕΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.