Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ταρίφα 1.000 ευρώ για ωάρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εμπόριο ωαρίων κατηγορούνται ότι έκαναν δύο γνωστοί γυναικολόγοι, ιδιοκτήτες κλινικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος των κατηγορουμένων, οι δύο γιατροί -είναι αδέλφια και πανεπιστημιακοί- φέρεται να προσέγγιζαν αλλοδαπές που είχαν ανάγκη από χρήματα και έναντι περίπου 1.000 ευρώ τις υπέβαλαν σε ορμονοθεραπεία προκειμένου να παραγάγουν ωάρια.

Στη συνέχεια γινόταν λήψη αυτών των ωαρίων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για εξωσωματική γονιμοποίηση σε γυναίκες που είτε λόγω ηλικίας είτε για ιατρικούς λόγους δεν είχαν οι ίδιες ωάρια.

Χρησιμοποιώντας τα μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και φθηνότερα φάρμακα τα οποία εισήγαν από την Τουρκία, το κόστος της ορμονοθεραπείας μειονόταν σοβαρά προς όφελος του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η λήψη ωαρίων από δότρια επιτρέπεται μόνο υπό την προϋπόθεση της δωρεάς. Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο του 2012 το κύκλωμα είχε προμηθευτεί και εισαγάγει λαθραία περίπου χίλια σκευάσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.