Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Εξαπλώνεται η νέα γρίπη των πτηνών στη Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα, με τουλάχιστον 22 νεκρούς.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας πέθανε σήμερα στην Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα από το νέο στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών σε 22, ανακοίνωσε μια επαρχιακή υπηρεσία υγείας.

Πρόκειται για 86χρονο, που είχε διαγνωσθεί ότι έχει προσβληθεί από το στέλεχος Η7Ν9 στις 17 Απριλίου, όπως γνωστοποίησε μέσω της ιστοσελίδας της η υπηρεσία υγείας της επαρχίας Τσεζιάνγκ.

Άλλοι δύο άνθρωποι διαγνώσθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό στην περιοχή αυτή. Πρόκειται για έναν 84χρονο και έναν 62χρονο, και οι δύο από το Χανγκτσού, οι οποίοι επιβεβαιώθηκε ότι έχουν νοσήσει στις 15 Απριλίου.

Στην γειτονική επαρχία Ανχούι, άλλο ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν 91χρονο, ο οποίος ασθένησε στις 14 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής 109 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό από τον περασμένο μήνα, όταν άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτοι θάνατοι από τον Η7Ν9 στην Κίνα.

Σήμερα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το στέλεχος Η7Ν9 εντοπίστηκε και σε άλλη μια επαρχία στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ένας 36χρονος διαγνώσθηκε ότι προσβλήθηκε από τον ιό στην πόλη Ζαοτσουάνγκ, στην επαρχία Σαντόνγκ.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών, το στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών έχει διαδοθεί σε πέντε επαρχίες και δύο μεγάλες μητροπόλεις της Κίνας: το Πεκίνο και την Σαγκάη. Μολονότι η διάδοση του ιού είναι αργή, νέα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πολλοί από αυτούς που προσβλήθηκαν από τον ιό έρχονταν σε επαφή με πουλερικά.

Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να έχει μεταδοθεί και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Συνεχίζονται οι έρευνες για τις πιθανές εστίες της μόλυνσης», ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσθέτοντας ότι «έως ότου εντοπιστούν, αναμένεται ότι θα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα μόλυνσης ανθρώπων από τον ιό στην Κίνα».

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο' Λίρι έδωσε την Παρασκευή στην δημοσιότητα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι οι μισοί από τους ασθενείς που εξετάστηκαν δεν είχαν, από όσο είναι γνωστό, έρθει σε επαφή με πουλερικά. Ωστόσο ο Ο' Λίρι σημείωσε ότι φαίνεται πως είναι σπάνια η μετάδοση του ιού μεταξύ των ανθρώπων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.