Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Δωρεά-μαμούθ του Μπιλ Γκέιτς στην εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα δωρίσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Microsoft Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε σήμερα από το Άμπου Ντάμπι ότι θα δωρίσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι το ίδρυμα (σ.σ. Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς) δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει το ένα τρίτο της εκστρατείας, δηλαδή να δώσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς συνόδου για τον εμβολιασμό.

Συνολικά στη σύνοδο συγκεντρώθηκαν 4 δισ. δολάρια, δηλαδή το 73% του ετήσιου προϋπολογισμού (5,5 δισ.) της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας (IMEP).

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, κατά το περιοδικό Forbes, ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, θα συμβάλει με το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα έξι χρόνια.

Σημαντικά ποσά δεσμεύτηκαν να δώσουν και πολλές χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο, όπως η Βρετανία (457 εκ. δολάρια), ο Καναδάς (250 εκ.), η Νορβηγίας (240 εκ.) και η Γερμανία (100 εκατομμύρια).

Ο πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, από την πλευρά του, σκοπεύει να συνεισφέρει με το ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από το 1988, όταν ξεκίνησε τη δράση της η IMEP υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πολιομυελίτιδας έχει μειωθεί κατά 99% παγκοσμίως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.