Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πρακτική άσκηση Ελλήνων φοιτητών στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη συμφωνία αναμένεται να συνάψει προσεχώς ο δήμος Λαγκαδά.

Συμφωνία για την πρακτική άσκηση Ελλήνων φοιτητών και σπουδαστών σε γερμανικές επιχειρήσεις αναμένεται να συνάψει το επόμενο χρονικό διάστημα αντιπροσωπεία του Δήμου Λαγκαδά που θα μεταβεί στη Γερμανία προκειμένου να έχει συνάντηση με τον εντεταλμένο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνεργασία, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, αλλά και με εκπροσώπους από την αδελφοποιημένη πόλη Steglitz- Zehlendorf, που βρίσκεται στην περιοχή του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Δημάρχου Γιάννη Αναστασιάδη, Δημήτρη Τσιροτζίδη, το «σενάριο» που εξετάζεται είναι οι φοιτητές επί πτυχίω από τον Λαγκαδά να μεταβαίνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ένα ή δύο εξάμηνα ή τετράμηνα) στη Γερμανία προκειμένου να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κλάδο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Προς το παρόν η γερμανική πλευρά βρίσκεται σε συνεννόηση με τις επιχειρήσεις προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένο πλαίσιο για την φιλοξενία των Ελλήνων φοιτητών και την κάλυψη των βασικών τους εξόδων.

Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο των επαφών του κ. Αναστασιάδη στη Γερμανία θα βρεθεί και το θέμα της πραγματοποίησης επισκέψεων Γερμανών τουριστών στα ιαματικά λουτρά του Λαγκαδά.

Προϋπόθεση για την εν λόγω συνεργασία είναι η σύναψη συμφωνίας με τα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας που θα δώσουν το «πράσινο φως» για την έναρξη των επισκέψεων. Από την πλευρά του Δήμου Λαγκαδά εστάλησαν στη Γερμανία, όπως είχε ζητηθεί, οι επίσημες αναλύσεις και πιστοποιήσεις των ιαματικών ιδιοτήτων του νερού της περιοχής και η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θετική.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την ανακαίνιση τμήματος του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο χώρο της Λουτρόπολης προκειμένου να πληροί υψηλές προδιαγραφές φιλοξενίας. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τον ερχόμενο χειμώνα, οπότε αναμένεται να αρχίσουν να φτάνουν στην περιοχή οι πρώτες ομάδες Γερμανών τουριστών.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λαγκαδά το συγκεκριμένο είδος τουρισμού αφορά όλη τη διάρκεια του χρόνου, ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά την επιστροφή του δημάρχου από τη Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.