Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Μητρώο επιχειρήσεων ενεργειακών υπηρεσιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ηλεκτρονικό σημείο συνάντησης της προσφοράς και ζήτησης.

Την έναρξη λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου www.escoregistry.gr, που φιλοξενεί το μητρώο Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ) και παρέχει στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ.

Οι επιχειρήσεις αυτές αναλαμβάνουν την υλοποίηση παρεμβάσεων για μείωση της κατανάλωσης και εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και αμείβονται εισπράττοντας μέρος του οφέλους από τη μείωση των ενεργειακών δαπανών (δηλαδηλ των λογαριασμών ρεύματος, φυσικού αερίου, κλπ.)

Σε αυτή τη φάση η εγγραφή στο μητρώο είναι προαιρετική αλλά αργότερα, όταν η αγορά θα είναι σε πιο ώριμο στάδιο, σχεδιάζεται να είναι υποχρεωτική, τουλάχιστον για τη σύναψη σύμβασης ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ) με φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αργότερα επίσης, ο διαδικτυακός τόπος θα εμπλουτισθεί και με άλλες λειτουργίες και πληροφοριακό υλικό, ώστε οι ενδιαφερόμενοι τελικοί καταναλωτές να μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με τις ενεργειακές υπηρεσίες που παρέχουν οι εγγεγραμμένες στο μητρώο επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, το www.escoregistry.gr θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό σημείο συνάντησης της προσφοράς και ζήτησης ενεργειακών υπηρεσιών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.