Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων ναυτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα ωφελήσει περίπου 1.000 νέους, ηλικίας 18-30 ετών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιείται, πιλοτικά, ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών, από το υπουργείο Ναυτιλίας,σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.

Το πρόγραμμα παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία επί πλοίου, να λάβουν ικανοποιητική αποζημίωση και να έρθουν σε επαφή με τους μελλοντικούς εργοδότες τους, ώστε να τους πείσουν για τις εργασιακές δυνατότητές τους.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, θα ωφελήσει περίπου 1.000 άνεργους νέους ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων, από 18-30 ετών.

Η ευθύνη του προγράμματος ανήκει στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας.

Από τους ωφελούμενους, 200 θα είναι αξιωματικοί και 800 θα είναι κατώτερα πληρώματα λοιπών ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση εκατό ωρών από αδειοδοτημένους παρόχους μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και πεντάμηνη πρακτική άσκηση επί πλοίου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου του 2013 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους για τη θεωρητική κατάρτιση και σε πέντε κύκλους για την πρακτική άσκηση επί πλοίου.

«Είμαστε μια χώρα θαλασσινή, με ναυτική συνείδηση και τεχνογνωσία στα ναυτικά επαγγέλματα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στη ναυτιλία, να φέρουμε τους νέους Έλληνες σε ένα επάγγελμα με προοπτικές και καλές αποδοχές. Και αυτό το κάνουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως είναι αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας επισήμανε πως «η ελληνική ναυτιλία, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής κλάδος με υψηλό δυναμισμό απασχόλησης, συνιστά βασικό πυλώνα της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων, ποιοτικών και σταθερών θέσεων εργασίας. Άλλωστε και ο ίδιος, ως νησιώτης, γνωρίζω ότι η ναυτιλία αποτελεί γέφυρα ζωής για τα νησιά μας και αιμοδότης της εθνικής οικονομίας. Γι’ αυτό και χρηματοδοτούμε τέτοιες στοχευμένες δράσεις, για να στηρίξουμε την ναυτική εργασία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.