Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Τα παιδιά μεταφέρονται στο σχολείο σε καρότσες αγροτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς μαθητών της Λέσβου.

Τη ζωή τους κορώνα γράμματα παίζουν καθημερινά μαθητές στο νησί της Λέσβου για να μεταφερθούν από το χωριό τους στο σχολείο.

Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, που μετέφεραν οκτακόσια παιδιά με ασφάλεια έξω από την πόρτα του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ανεστάλησαν αφού οι οδηγοί έχουν να δουν χρήματα από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η σχολική χρονιά.

Οι γονείς κρούουν το κώδωνα του κινδύνου πριν είναι πολύ αργά, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι περισσότεροι μαθητές μεταφέρονται στις καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων στο σχολείο. Οι αποστάσεις στο συγκεκριμένο νησί είναι μεγάλες και τα παιδιά, αν δεν βρουν άλλο τρόπο, ανεβαίνουν μέχρι και τρία άτομα σε ένα μηχανάκι, ενώ κάποια άλλα στριμώχνονται στις καρότσες των αγροτικών δέκα-δώδεκα μαζί με όποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Οι γονείς, όπως λένε, απευθύνθηκαν στην περιφέρεια Βορειονατολικού Αιγαίου για να λάβουν την απάντηση ότι το θέμα έχει φτάσει στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Πριν από λίγες ημέρες έστειλαν επιστολή και στο υπουργείο Ανάπτυξης ελπίζοντας ότι το θέμα θα διευθετηθεί. Μάλιστα στην συγκεκριμένη επιστολή οι γονείς έγραφαν:

«Κάθε φορά που δεν μεταφέρονται οι μαθητές με τα λεωφορεία θέτουν ακόμα και την ζωή τους σε κίνδυνο. Αναγκάζονται να προσέλθουν στο σχολείο είτε με μηχανάκια στα οποία ανεβαίνουν μέχρι και τρία παιδιά, είτε σε καρότσες αγροτικών. Έχουν καταμετρηθεί μέχρι και δώδεκα παιδιά πάνω σε καρότσα αγροτικού. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις που διανύουν καθημερινά είναι μεγάλες, κάτω από δυσμενείς συνθήκες αφού οι δρόμοι είναι επαρχιακοί ,σε κακή κατάσταση και με γκρεμούς. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν το χειμώνα η προσέλευση τους στο σχολείο γίνεται ακόμα πιο δύσκολη έως και αδύνατη.

Επίσης στο νησί μας έχουν παρουσιαστεί κρούσματα απόπειρας αρπαγής παιδιών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο επικίνδυνο είναι να βγαίνουν τα παιδιά μας στο δρόμο και να μπαίνουν σε αυτοκίνητα αγνώστων για να προσέλθουν στο σχολείο.
Σας θέτουμε λοιπόν το ερώτημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα;».

Το Leaks.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου. Ο κ.Χρήστος Παράσχου είπε:

«Εξυπηρετούμε περίπου 800-900 παιδιά τη μέρα σε όλο το νησί. Φτάσαμε στο σημείο να διακόψουμε τα δρομολόγια γιατί δεν έχουμε πια λεφτά να βάλουμε πετρέλαιο. Έχουμε να πάρουμε λεφτά από το Σεπτέμβριο. Κανείς δεν μας βάζει βερεσέ .Γνωρίζεται ότι θέλουμε την ημέρα 2.000 ευρώ μόνο για το πετρέλαιο; Έχουμε απλήρωτους λογαριασμούς, οι οικογένειές μας δεν έχουν να φάνε. Έχουμε γονατίσει οικονομικά. Η περιφέρεια μας λέει ότι το θέμα έχει φύγει από εκείνους και είναι πια υπόθεση της κεντρικής εξουσίας. Τι να κάνουμε; Πείτε μας; Πώς θα ζήσουμε;».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.