Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Φρένο» σε πλειστηριασμό από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανάσα για υπερχρεωμένη δημόσια υπάλληλο΄.

Ανοίγει ο δρόμος, σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη, υποστηρίζει η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης.

Η «ανάσα» δόθηκε σε νοσηλεύτρια δημόσιο υπάλληλο, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, με προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση της αίτησης της βάση των διατάξεων του νόμου Κατσέλη η οποία έχει οριστεί η συζήτηση για το έτος 2018.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για νοσηλεύτρια δημόσιο υπάλληλο, ευρισκόμενη σε διάσταση με τον σύζυγό της, είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, με τα δύο έγγαμα και τα άλλα δύο άνεργα τα οποία διαμένουν μαζί της, επί πλέον επειδή το ένα έγγαμο τέκνο της πάσχει από καρκίνο η οικονομική της κατάσταση επιβαρύνθηκε με έξοδα που δεν καλύπτονται από το φορέα υγειονομικής περίθαλψης.

Είναι χρεωμένη σε τρεις τράπεζες και σε ένα Ταμείο, συνολικού ύψους χρέους 47.441 ευρώ. Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει ένα σπίτι (κύρια κατοικία) ένα άλλο ακίνητο χαμηλής εμπορικής αξίας και το ετήσιο εισόδημά της έχει φθάσει στα 16.022,05 ευρώ και έχει υποστεί μείωση από το 2009 στις αποδοχές της ως δημόσιος υπάλληλος πλέον ποσοστού 40%.

Η δανειολήπτρια ζήτησε μέχρι την εκδίκαση της κυρίως αίτησης:

- Να περιοριστεί το ποσό των δόσεων στο συνολικό 105 ευρώ το μήνα, προς όλες τις Τράπεζες.

- Να τύχει προστασίας εξαίρεσης ρευστοποίησης η πρώτη της κατοικία.

- Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορεύει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρακρατούν το ποσό των 417,5 ευρώ μηνιαίως από τις καταβληθείσες αποδοχές της.

Η διαταγή του Ειρηνοδίκη Χανίων απαγορεύει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρακρατούν περισσότερο των 70 ευρώ και 30 ευρώ μηνιαίως, και ανοίγει τον δρόμο, σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους «να το τολμήσουν» να ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

Στο μεταξύ, το νέο ΙΝΚΑ ολοκλήρωσε τη διαδικασία επιλογής και παροχής δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών σε 90 καταναλωτές στους οποίους παρασχέθηκαν, από τον ίδιο το φορέα, συμβουλές και εκπαίδευση γύρω από θέματα που αφορούν στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Στόχος της προσπάθειας ήταν οι επωφελούμενοι καταναλωτές να μπορούν να προβαίνουν σε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τα χρήματά τους και τις αγορές χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών και το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών που επιλέγηκαν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (γυναίκες, νέοι, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κτλ).

Το εγχείρημα αποτελεί μέρος του έργου «Μειώνοντας τον Οικονομικό Αναλφαβητισμό: Καινοτομία και Αντίκτυπος», το οποίο υλοποιείται από το Νέο ΙΝΚΑ, στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση Σχεδίων Δράσης των Ενώσεων Καταναλωτών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.