Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αναλυτικές οδηγίες για την τοποθέτηση αλυσίδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διαδικασία που πρέπει να γνωρίζει κάθε οδηγός.

Oι αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να βρίσκονται πάντα στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου σας, ειδικότερα όταν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή όπου ζείτε είναι κακές αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνετε κάποιο ταξίδι.

Οι αλυσίδες που θα προμηθευτείτε από το εμπόριο θα πρέπει να αντιστοιχούν στη διάσταση των ελαστικών σας και να μην είναι μεγαλύτερες αφού είναι πολύ πιθανό να βγουν ή ακόμα και να δημιουργήσουν προβλήματα στο ίδιο το αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στην ανάρτηση ή και στα φρένα.

Αφού λοιπόν έχετε αγοράσει τις αλυσίδες, θα πρέπει να γνωρίζετε σε ποιους τροχούς πρέπει να τοποθετηθούν. Φυσικά αυτοί είναι οι κινητήριοι τροχοί του αυτοκινήτου που σημαίνει ότι αν το αυτοκίνητο είναι προσθιοκίνητο θα πρέπει να τοποθετηθούν εμπρός και στο πισωκίνητο πίσω.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δε γνωρίζετε πού μεταδίδεται η ισχύς του αυτοκινήτου σας, μη διστάσετε να ρωτήσετε κάποιον που γνωρίζει αφού είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε προσθιοκίνητα αυτοκίνητα με αλυσίδες πίσω ή πισωκίνητα με αλυσίδες εμπρός!

Στα τετρακίνητα αυτοκίνητα προτείνεται να τοποθετούνται στους εμπρός τροχούς που ευθύνονται και για τη διεύθυνση του οχήματος.

Απαραίτητο στοιχείο για την τοποθέτηση τους αποτελούν ένα ζευγάρι γάντια τα οποία θα πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας.

Στην περίπτωση που ταξιδεύουμε νύχτα ένας φακός είναι επίσης απαραίτητος, ενώ δεν πρέπει να παραλείπουμε να έχουμε σταθμεύσει το αυτοκίνητό μας σε ασφαλές σημείο στην άκρη του δρόμου και να ειδοποιούμε τους επερχόμενους οδηγούς με την τοποθέτηση του σχετικού τριγώνου και την ενεργοποίηση των αλάρμ.

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την τοποθέτηση αλυσίδων...



Πρώτα πρέπει να φορέσουμε ένα ζευγάρι γάντια, ώστε να προστατεύσουμε τα χέρια μας από το κρύο και διάφορα χτυπήματα. Στη συνέχεια, απλώνουμε τις αλυσίδες πίσω από τον τροχό.



Μετά θα πρέπει να πιάσουμε τις δύο άκρες του κεντρικού σωλήνα και να τις ενώσουμε στο άνω άκρο του τροχού, τραβώντας τις με δύναμη.



Στη συνέχεια ενώνουμε το άκρο της αλυσίδας στο άνω τμήμα, ώστε να καλυφθεί η πάνω περίμετρος του τροχού.



Τραβάμε με δύναμη το γάντζο, ώστε να τεντωθεί η αλυσίδα γύρο από τον τροχό και τον περνάμε μέσα από το πλαστικό σε σχήμα U, που βρίσκεται στο κάτω μέρος.



Ενώνουμε το γάντζο στο πάνω μέρος του τροχού σε τέτοιο σημείο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο τεντωμένος. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και κινούμαστε για λίγα μέτρα, ώστε να «πατήσει» η αλυσίδα στο ελαστικό.




Πηγή: http://www.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.