Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Έχουν ήδη εντοπιστεί 45.991 παράνομες συντάξεις»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέλη Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί το «παζλ» της ανομίας, λέει ο Γ. Βρούτσης.

Από τα μέχρι σήμερα απογραφικά στοιχεία σε μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΙΚΑ, ΟΓΑ, κ.λ.π) έχουν ήδη εντοπιστεί 45.991 περιπτώσεις παράνομης λήψης συντάξεων και τα καταβληθέντα ποσά θα αναζητηθούν προς επιστροφή στο ακέραιο, ύστερα από την προσκόμιση των σχετικών στοιχείων στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μετά την συνάντηση εργασίας συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων για το δίκτυο «Αριάδνη».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι αυτοπρόσωπες απογραφές πραγματοποιούνται με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων και για το σύνολο των ασφαλιστικών παροχών.

Οι απογραφές στα μεγάλα ταμεία ολοκληρώνονται σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ για ειδικές περιπτώσεις συνταξιοδοτικών παροχών (π.χ. συντάξεις αιτία θανάτου σε χήρες, άγαμες θυγατέρες κ.λπ.) η προθεσμία εκπνέει στις 28.2.2013, οπότε και θα προκύψει, για πρώτη φορά, η πλήρης εικόνα τόσο για το σύνολο των νόμιμα καταβαλλόμενων συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών, όσο και για το μέγεθος των «διαρροών» του συστήματος λόγω παράνομων συντάξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.