Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μεζέδες και εδέσματα στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα τα προσφέρουν οι καταστηματάρχες σε γειτονιές της πόλης.

Μεζέδες και γευστικά εδέσματα με παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες γεύσεις της πόλης της Θεσσαλονίκης θα προσφέρουν, την ερχόμενη Πέμπτη, στο κοινό μεζεδοπωλεία, ουζερί, παραδοσιακά ταβερνάκια και εξαιρετικά εστιατόρια στα Λαδάδικα, τη Διαγώνιο και το Τσινάρι.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι καταστηματάρχες από τις τρεις ιστορικές γειτονιές, από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στους περαστικούς, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου, δίνοντας τον εορταστικό τόνο μιας μεγάλης γαστρονομικής γιορτής δρόμου.

«Οι απόψεις του κόσμου θα καταγραφούν ώστε, στη συνέχεια, να αναδειχτεί η γαστρονομική 'ταυτότητα' της πόλης που είναι ήδη γνωστή για την πλούσια ποικιλία και παράδοσή της» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, θα συνεχιστούν δράσεις που ξεκίνησαν από το δήμο, όπως τα εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής στα σχολεία, τα γεύματα των δέκα ευρώ σε εστιατόρια της πόλης, ο "χάρτης των γεύσεων" και άλλες εκδηλώσεις γαστρονομίας.

Απώτερος στόχος του δήμου είναι η παρουσίαση του νέου γαστρονομικού οδηγού της Θεσσαλονίκης που θα συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, θα περιλαμβάνει και τουριστικές διαδρομές διάρκειας μικρότερης της μίας ώρας, ώστε να τονωθεί η κίνηση των επισκεπτών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.