Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Με ένα πλούσιο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικής και θεάτρου υποδέχεται το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τα φετινά Χριστούγεννα. Το πολιτιστικό ίδρυμα της οδού Πειραιώς θα φιλοξενήσει τον Δεκέμβριο αφιερώματα στη Θράκη και τις μουσικές του κόσμου, την οπερέτα «Απάχηδες των Αθηνών» και ένα αφιέρωμα στον Κλωντ Ντεμπισύ.

Την αρχή κάνει η χορευτική ομάδα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος, υπό τη διεύθυνση του χοροδιδάσκαλου Γ. Παντζιαρίδη, που θα παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ», την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 21:00 και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 20:30, με χορούς, τραγούδια, ήθη και έθιμα από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Για τρεις ημέρες, από τις 17/12 έως τις 19/12, η 15νταμελής Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΤΡΟΝ», με τη συμμετοχή των τραγουδιστών, Κώστα Μακεδόνα, Γιώργου Υδραίου και Εύας Μουμούρη, διοργανώνουν τρεις μουσικές παραστάσεις με τίτλο: «Ήχος της Ελλάδας-Μουσική του κόσμου».

Στις παραστάσεις θα ακουστούν τραγούδια όλων των Ελλήνων συνθετών με «διεθνή καριέρα», από τον Μ. Βαμβακάρη, τον Γ. Ζαμπέτα, τον Μ. Πλέσσα και τον Στ. Ξαρχάκο έως τον Μ. Λοϊζο, τον Μ. Θεοδωράκη και τον Μ. Χατζιδάκι. Πρόκειται για τραγούδια που «έντυσαν» ταινίες του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου, τραγουδήθηκαν από μεγάλους Έλληνες και ξένους ηθοποιούς και κατέκτησαν τις καρδιές ενός ευρύτατου κοινού, μετατρέποντας έτσι τον ήχο της Ελλάδας σε μουσική του κόσμου.

Στη συνέχεια και για έξι ημέρες, από τις 21/12 έως τις 23/12 και από τις 28/12 έως τις 30/12, παρουσιάζεται η οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου σε λιμπρέτο του Γιάννη Πρινέα «Οι Απάχηδες των Αθηνών», σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη και μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του Μιχάλη Παπαπέτρου. Το συγκεκριμένο έργο υπήρξε, από το 1921 που γράφτηκε και για όλο το Μεσοπόλεμο, το πιο επιτυχημένο έργο της τεράστιας παραγωγής της ελληνικής οπερέτας.

Επίσης, στις 22 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί η βασισμένη στη ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ, μουσική παράσταση «Όσκαρ Ουάιλντ: Ρήσεις και Αντιρρήσεις». Μία ηθοποιός, τρεις λυρικές τραγουδίστριες και μία χορεύτρια θα δώσουν μία παράσταση βασισμένη στην εκ βαθέων εξομολόγησή του για τη λαμπερή του ζωή στα κοσμικά σαλόνια του Λονδίνου, με οικοδέσποινες τις αγαπημένες του ντίβες της όπερας.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα αποχαιρετίσει το 2012 με κλασσική μουσική, τη μουσικοθεατρική παράσταση «lamusique a moi». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Κλωντ Ντεμπισύ, με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του Γάλλου συνθέτη, που άνοιξε την πόρτα της μουσικής στον 20ο αιώνα, με δύο παραστάσεις στις 28 και 29 Δεκεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.