Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πέθανε από καρκίνο λίγο καιρό μετά τη μεταμόσχευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έπασχε από κυστική ίνωση και πήρε τα πνευμόνια ενός καπνιστή.

Καθυστέρησε το γάμο της δύο χρόνια περιμένοντας να «έρθει» το σωτήριο μόσχευμα που θα την έσωζε από την κυστική ίνωση που είχε «πάρει» λίγα χρόνια νωρίτερα τη ζωή του αδερφού της.

Η μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε η Jennifer Wederell κρίθηκε επιτυχής και λίγο καιρό μετά η νεαρή γυναίκα δενόταν με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον επί τέσσερα χρόνια σύντροφό της David.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά η Jennifer πέθανε έχοντας προσβληθεί από καρκίνο.



Η οικογένειά της πιστεύει ότι για το θάνατό της ευθύνεται το γεγονός ότι τα μοσχεύματα που δέχτηκε η Jennifer ήταν ενός καπνιστή, ο οποίος κάπνιζε 20 τσιγάρα την ημέρα –κάτι που ανακάλυψαν πολύ αργά.

Ο σύζυγός της υποστηρίζει ότι η γυναίκα του, που έχασε τη μάχη με τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 27 ετών, δε θα είχε δεχτεί ποτέ να υποβληθεί σε μεταμόσχευση γνωρίζοντας ότι τα μοσχεύματα προέρχονταν από καπνιστή.



Ο 28χρονος David, έχοντας στο πλευρό του τους γονείς της συζύγου του, δημοσιοποίησε την ιστορία της προκειμένου να μην περάσει άλλη οικογένεια την ίδια αγωνία, όπως λέει, και με σκοπό να ενημερώσει το κοινό και να παρακινήσει περισσότερους μη καπνιστές να γίνουν δωρητές οργάνων.



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, λόγω της έλλειψης οργάνων το 40% περίπου των πνευμόνων που μεταμοσχεύονται σε ασθενείς προέρχονται από δωρητές που καπνίζουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.