Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία: 6 μήνες μαρτύριο για την σύνταξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από σαράντα κύματα καταγγέλλει ότι πέρασε αναγνώστρια του enikos.gr προκειμένου να υποβάλλει αίτηση ώστε να κλείσει ραντεβού στην αρμόδια επιτροπή για να αποδείξει ότι η μητέρα της έχει κινητικά προβλήματα και να εξακολουθήσει να παίρνει τη σύνταξή της. Σήμερα, έξι μήνες μετά από την πρώτη αίτηση, ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση.

«Η μητέρα μου ασφαλισμένη και συνταξιούχος του ΤΣΑΥ (γιατροί), έπαιρνε κανονικά τη σύνταξη λόγω αναπηρίας από το ταμείο και πιστοποιούνταν για την αναπηρία (σκλήρυνση κατά πλάκας) σε τακτά χρονικά διαστήματα (λες και θεραπεύεται...) από δημόσιο νοσοκομείο. Στις αρχές του 2012 της διακόπηκε η σύνταξη και της ζητήθηκε να βγάλει εκ νέου πιστοποίηση αυτή τη φορά από το ΚΕΠΑ. Με τα πολλά, κλείνουμε ραντεβού και καταθέτουμε την αίτηση για να περάσει επιτροπή στις 25 Ιουνίου του 2012. Μας λένε ότι παίρνει περίπου 3 μήνες αν δεχτεί να περάσει επιτροπή στο χώρο του ΚΕΠΑ και 5-6 μήνες αν πρέπει η επιτροπή των γιατρών να έρθει σπίτι. Συμφωνούμε στο να πάμε εμείς στο ΚΕΠΑ Κορωπίου (ΙΚΑ) για γρηγορότερα, όπου σημειωτέον καροτσάκι δεν μπαίνει ή κινείται εύκολα, οπότε υποθέτω ότι ο όποιος έλεγχος από την επιτροπή θα πρέπει να γίνει στον διάδρομο ή στο πεζοδρόμιο...


Είναι σήμερα 18 Δεκεμβρίου, δεν μας έχουν καλέσει για να περάσει επιτροπή να πιστοποιήσει την αναπηρία, στο μεταξύ δεν καταβάλλεται η σύνταξη και θα υπάρξει σύντομα θέμα βιοπορισμού» αναφέρει αναγνώστρια του enikos.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.