Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Νέα Ιωνία: Προσφυγή εργαζομένων στον Δήμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς μετά την Κοζάνη και την Ξάνθη, σειρά παίρνουν τώρα, από την Αττική, οι εργαζόμενοι στον δήμο Νέας Ιωνίας.

Σχετική δωρεάν νομική συνδρομή παρέχουν οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Και αυτό, διότι η προσωρινή διαταγή κατά της ένταξης σε διαθεσιμότητα και η δικαίωση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων έχουν ως συνέπεια να λύεται αυτομάτως το καθεστώς της διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους και να επαναφέρονται στη μισθοδοσία όσοι εξαιρέθηκαν της πληρωμής από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των συνακόλουθων εγκυκλίων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι 18 εργαζόμενοι στον δήμο Νέας Ιωνίας, που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, έχουν κινήσει τις νομικές διαδικασίες και την ερχόμενη- ενδεχομένως- εβδομάδα αναμένεται το αποτέλεσμα της προσφυγής.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον δήμο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Ν. Αδαμόπουλος, κύρια επιχειρήματα της προσφυγής είναι το γεγονός ότι το μέτρο είναι οριζόντιο και ότι εφαρμόζεται χωρίς κριτήρια, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων. Επίσης, όπως σημειώνει, στην προσφυγή προβάλλεται η αντισυνταγματικότητα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ωστόσο, ο κ. Αδαμόπουλος εκφράζει επιφυλάξεις για το αν, τελικά, θα γίνουν σεβαστές από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι θετικές για τους εργαζόμενους δικαστικές αποφάσεις.

Φέρνει ως παράδειγμα την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, η οποία, όπως λέει, δεν έγινε σεβαστή από τον υπουργό Οικονομικών, παρά και την παρότρυνση του Συνηγόρου του Πολίτη και θέτει, πλέον, ζήτημα σεβασμού των Νόμων και του Συντάγματος από τους κυβερνώντες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.