Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δράσεις για ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιλαμβάνουν κατάρτιση και εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

«Διέξοδο» στην αγορά εργασίας μπορούν να βρουν οι άνεργοι που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες μέσω των Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης και Απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας. Πρόκειται για δράσεις που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και θα ωφεληθούν περίπου 12.300 πολίτες.

Περιλαμβάνουν κατάρτιση και επιμόρφωση, εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, υπηρεσίες αξιολόγησης και έρευνας για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, παροχή υποστήριξης σε νομικά και φορολογικά θέματα. Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι η «αφύπνιση» των τοπικών κοινωνιών και η ενεργοποίηση των τοπικών φορέων.

Τα προγράμματα αφορούν όλους όσους πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, όπως άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, Ρομά, αποφυλακισθέντες, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε φόρουμ ενημέρωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα με την γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Αννα Δαλλαπόρτα, να δηλώνει πως οι «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για τις ευάλωτες ομάδες δεν αποτελούν απλώς μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης, αλλά πρέπει να στοχεύουν στην ευρύτερη κοινωνική τους ένταξη και αποδοχή».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε ως δήμος να εκμεταλλευτούμε τα κοινωνικά προγράμματα. Περνάμε μία οικονομική και κοινωνική κρίση και είναι σημαντικό να υπάρχουν αυτές οι δομές».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.