Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στους μετανάστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Μετανάστες (18 Δεκεμβρίου) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, το επεισόδιο της εκπομπής με τη Σοφία Τσιλιγιάννη «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», με τίτλο «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», παραγωγής 2002.



Η εκπομπή ασχολείται με παιδιά μεταναστών από την Αφρική, την Ασία, την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Τα παιδιά αυτά διακρίνονται στα ελληνικά σχολεία, κρατούν την ελληνική σημαία στις μαθητικές παρελάσεις και συχνά εκπροσωπούν τη χώρα στο εξωτερικό.



Η Σοφία Τσιλιγιάννη μιλάει με αυτά τα παιδιά, συζητούν για τη σημασία της Ελλάδας ως πατρίδα τους, για τη συνύπαρξή τους στα διαπολιτισμικά σχολεία, τα ενδιαφέροντά τους, τα όνειρά τους, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες στη χώρα που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και γνώρισαν ως δική τους. Επίσης παρουσιάζονται εκπαιδευτικοί και άνθρωποι που ασχολούνται με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, οι οποίοι περιγράφουν τις διαδικασίες ένταξης των παιδιών αυτών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης ποικιλίας πολιτισμικών ερεθισμάτων για όλα τα παιδιά μέσα από την επαφή και τη συμβίωσή τους στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που τα υποδέχονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.