Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Φτιάχνει ρομπότ για εγκεφαλικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εδώ και 15 χρόνια ασχολείται με εφαρμογές ρομποτικών συστημάτων στην ιατρική τεχνολογία. Και από το 2002 εστιάζει στην ανάπτυξη ενός συστήματος που διευκολύνει τη φυσική αποκατάσταση ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο.

"Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να περπατήσουν ξανά χωρίς προβλήματα, μέσα από την εξάσκηση τους σε κυλιόμενους διαδρόμους" λέει ο καθηγητής Μηχανολογίας-Μηχανικής και διευθυντής του εργαστηρίου Βιοϊατρικής Μηχατρονικής (Ρομποτικής) στο πανεπιστήμιο Northeastern των ΗΠΑ, Κωνσταντίνος Μαυροειδής.

Το ρομποτικό σύστημα (Robotic Gait Rehabilitation-RGR) που έχει δημιουργήσει ο Έλληνας καθηγητής καθοδηγεί το γόνταο και τον γοφό του ασθενούς και τον βοηθάει να στέκεται και να βαδίζει κανονικά, όπως πριν από το εγκεφαλικό. "Μοιάζει με ένα παντελόνι φόρμας, που το φοράει ο ασθενής για να μάθει να εκτελεί σωστά τις κινήσει που απαιτούνται για το περπάτημα. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι μικρό σε μέγεθος και ελαφρύ, αλλά μπορεί να ασκήσει ισχυρές δυνάμεις στις αρθρώσεις του ατόμου που το χρησιμοποιεί. Η εξάσκηση στον κυλιόμενο διάδρομο είναι μια δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί την παρουσία δύο ή τριών φυσιοθεραπευτών. Ο δικός μας στόχος είναι να φτιάξουμε ένα ολοκληρωμένο προϊόν, το οποίο θα επιτρέπει στον ασθενή να εξασκείται μόνος του, υπό την επίβλεψη μόνο ενός φυσιοθεραπευτή".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.