Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς δωρεάν γιατρούς από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν οι συμβεβλημένοι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί από τις 17/12/2012 γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει οι ασθενείς να πληρώνουν με μετρητά την επίσκεψη όπως άλλωστε και τα φάρμακα εξαιτίας της απεργίας των φαρμακοποιών.

Οι γιατροί προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις καθώς και πάλι δεν έχουν εισπράξει τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ. Όπως επισημαίνει η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ: «Παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ απέτυχε να τιμήσει τις στοιχειώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις τόσο στους κλινικούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια.
Στηρίξαμε και στηρίζουμε την Ελληνική Κοινωνία με πάνω από 1 δις ευρώ άτοκη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010.Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Η Ένωση καλεί όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς μέλη της να μη δέχονται με πίστωση τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως ότου καταβληθούν τα χρωστούμενα.
Έτσι οι ασθενείς θα πρέπει από την ερχόμενη Δευτέρα να πληρώνουν και τις ιατρικές επισκέψεις με χρήματα από την τσέπη του και στη συνέχεια να τα διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.