Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ένα αγόρι που το φωνάζουν... «ψάρι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η συγκινητική ιστορία του Min Anh από το Βιετνάμ.

Η φιλία της 78χρονης Brenda Smith και του Min Anh από το Βιετνάμ μετρά ήδη 15 χρόνια παρά τα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν.

Η Brenda συνάντησε για πρώτη φορά τον Min Anh σε ένα ορφανοτροφείο όταν εκείνος ήταν τριών ετών. Ο μικρός Βιετναμέζος πάσχει από μια μυστηριώδη και σπάνια δερματική ασθένεια, εξαιτίας της οποίας του έχουν δώσει το παρατσούκλι «το ψάρι».

Η 78χρονη Βρετανίδα ταξιδεύει κάθε χρόνο στο χωριό Tu Du Peace στο μακρινό Βιετνάμ για να περάσει εκεί τρεις μήνες με το μικρό της φίλο, προσφέροντάς του λίγες στιγμές χαράς. Τον πηγαίνει βόλτες με μηχανάκια και τον βγάζει στον έξω κόσμο.



Οι υπεύθυνοι του ορφανοτροφείου αναγκαζόντουσαν να τον δένουν συχνά πολλές ώρες στο κρεβάτι του επειδή δε σταματούσε να ξύνεται. Όμως η Brenda από την πρώτη στιγμή που τον είδε το έκανε σκοπό της ζωής της να βρει θεραπεία για τον Min Anh και να βελτιώσει τουλάχιστον την καθημερινότητά του.

Η Brenda «ερωτεύτηκε» το Βιετνάμ το 1995 όταν ταξίδεψε εκεί με το δεύτερο σύζυγό της Baz για να συμμετάσχουν σε φιλανθρωπικό ποδηλατικό αγώνα. Το ζευγάρι τότε ήρθε σε επαφή με πολλά παιδιά σαν τον Min Anh με σοβαρές αναπηρίες και γενετικές ανωμαλίες, που προκαλούνται από ένα χημικό που υπάρχει στο έδαφος και στο νερό μετά από τον πόλεμο του Βιετνάμ.



Οι δυο τους επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία έχοντας βάλει ως σκοπό να βρουν τρόπο για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Όμως το νήμα της ζωής του Baz κόπηκε απότομα ενώ κολυμπούσε σε φιλανθρωπικό αγώνα. Έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε σε ηλικία 55 ετών.



Συντετριμμένη η Brenda αποφάσισε να ταξιδέψει ξανά στο Βιετνάμ στη μνήμη του άντρα της. Εργάστηκε εθελοντικά σε ένα ορφανοτροφείο, όπου γνώρισε και αγάπησε βαθιά τον «γενναίο» -όπως λέει η ίδια- Min Anh, τον οποίο είχαν παρατήσει οι γονείς του εξαιτίας της ασθένειάς του.



«Το μόνο που ήθελε ήταν να κάθεται στην αγκαλιά μου. Καθόμασταν επί ώρες και εκείνος δεν ήθελε να κουνηθεί καθόλου. Τον ερωτεύτηκα αμέσως» είπε η ίδια.



Η ιστορία τους έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «A Boy They Call Fish» (Ένα αγόρι που το λένε ψάρι) και δείχνει αποσπάσματα από την πρόσφατη επίσκεψη της Brenda στο Βιετνάμ το 2012.






 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.