Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Έκκληση ΙΣΑ στον ΟΗΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Xιλιάδες Έλληνες ασθενείς βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών από τους Ασφαλιστικούς Φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους».

Με αυτά τα μελανά χρώματα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας κάνει λόγο για «ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα, σε αναφορά που απέστειλε στον ΟΗΕ και στην οποία επισημαίνει ότι «μία κρίση χρέους μετατράπηκε αίφνης σε μία ανθρωπιστική κρίση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο, αλλά και δεν θα πρέπει να επισφραγιστεί με την απώλεια ανθρώπινων ζωών» .

Ο ΙΣΑ τονίζει οτι οι αναποτελεσματικοί χειρισμοί των υπευθύνων, η έλλειψη πρόνοιας σε τοπικό, αλλά και η αδυναμία κατανόησης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον ευαίσθητο τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης, κινδυνεύουν να οδηγήσουν ακόμη και σε θανάτους ασθενών.

Αναφέρει επίσης οτι η πρωτοβουλία του αποσκοπεί ώστε να εξασφαλισθεί η προσβαση των Ελλήνων ασθενών σε στοιχειώδες επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.