Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Οι νέοι του σήμερα… αυριανοί ηγέτες των κοινοτήτων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διεθνής συνάντηση για τους νέους στο δήμο Καστοριάς.

Ο Δήμος Καστοριάς διοργανώνει από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου 2012 διεθνή συνάντηση για τη νέα γενιά με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τους δήμους Sant’ Illario dello Jonio από την Ιταλία, Ville d’Orly από τη Γαλλία και Commune de Viroinval από το Βέλγιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι νέοι του σήμερα…αυριανοί ηγέτες των κοινοτήτων.

«Οι νέοι του σήμερα…αυριανοί ηγέτες των κοινοτήτων» είναι ένα πρόγραμμα μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων δήμων εταίρων στο πεδίο της πολιτικής για τους νέους και της προαγωγής του διαλόγου μεταξύ των γενεών. Στόχος είναι μέσα από ένα πλαίσιο ευρωπαϊκής δικτύωσης να προωθηθεί η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων στους νέους ανθρώπους που ζουν στις κοινότητες των εταίρων δήμων παράλληλα με την μετάδοση εμπειριών ζωής από μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα δοκιμάζοντας μία νέα προσέγγιση στην αδερφοποίηση βασιζόμενη σε ένα κοινό όραμα προαγωγής των δυνατοτήτων των νέων ατόμων, του διαλόγου μεταξύ των γενεών και της προώθησης της ευρωπαϊκής ιθαγένειας.

Την Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, στις 12:30μ.μ. ο Δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης θα υποδεχτεί σε μία δημόσια εκδήλωση τις αντιπροσωπείες από τους τρεις δήμους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες»(«Europe for Citizens»), Μέτρο 1.2 Δίκτυα αδερφοποιημένων πόλεων.

Το έργο συντονίζεται από τον Δήμο του Sant’ Illario dello Jonio, που βρίσκεται σε μία από τις πιο υποανάπτυκτες περιοχές της Καλαβρίας στην νότια Ιταλία, ενώ συμμετέχουν από τη Γαλλία ο Δήμος Ville d’Orly και από το Βέλγιο η Κοινότητα de Viroinval.Eίναι ένα καινοτομικό έργο μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ τεσσάρων δήμων εταίρων από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Γαλλία και την Ελλάδα στο πεδίο της πολιτικής για τους νέους και της προαγωγής του διαλόγου μεταξύ των γενεών.

Στόχος του έργου είναι να προωθήσει σε ένα πλαίσιο ευρωπαϊκής δικτύωσης, την ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων στους νέους ανθρώπους που ζουν στις κοινότητες των εταίρων παράλληλα με την μετάδοση εμπειριών ζωής συσσωρευμένων από μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα δοκιμάζοντας μία νέα προσέγγιση στην αδερφοποίηση βασιζόμενη σε ένα κοινό όραμα προαγωγής των δυνατοτήτων των νέων ατόμων, του διαλόγου μεταξύ των γενεών και της προώθησης της ευρωπαϊκής ιθαγένειας. Το έργο συντονίζεται από τον Δήμο του Sant’ Illario dello Jonio, που βρίσκεται σε μία από τις πιο υποανάπτυκτες περιοχές της Καλαβρίας στην νότια Ιταλία, ενώ συμμετέχουν από τη Γαλλία ο Δήμος Ville d’Orly και από το Βέλγιο η Κοινότητα de Viroinval.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 120.000 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 2011-1476/001-001 απόφασή του έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ευρώπη για τους πολίτες («Europe for Citizens»), Μέτρο 1.2 Δίκτυα αδερφοποιημένων πόλεων.

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει πέντε διεθνείς εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στους τέσσερις δήμους εταίρους του προγράμματος και στις οποίες θα υπάρξει διεξοδική ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν. Ο Δήμος Καστοριάς θα λάβει από τον συντονιστή του προγράμματος 10.500,00€ για επταήμερη εκδήλωση που θα οργανώσει και θα πραγματοποιήσει στην Καστοριά στα πλαίσια των υποχρεώσεων του για το έργο.

Το ποσό θα διατεθεί για τις δαπάνες φιλοξενίας των συμμετεχόντων καθώς και συντονισμού-οργάνωσης της εκδήλωσης ενώ οι δαπάνες μετακίνησης των διεθνών συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τον συντονιστή, τον ιταλικό Δήμο Sant’ Illario dello Jonio. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 19 άτομα από τους τρεις εταίρους δήμους του προγράμματος αλλά και 6 άτομα από το Δήμο Καστοριάς.

(διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/47336


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.