Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Εξελίξεις για τα προνοιακά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συγκέντρωσα μερικά άρθρα των τελευταίων ωρών και ημερών που διαφωτίζουν όσο γίνεται την κατάσταση με το πρόβλημα της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων.

-------------------



16,7 εκατ. ευρώ σε οκτώ δήμους της χώρας για τα προνοιακά επιδόματα



Το ποσό των 16.762.677 ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε οκτώ δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νομό δικαιούχους αυτών και για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012 «και για όσο χρονικό διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης αυτών», όπως σημειώνεται στην απόφαση του υπουργείου.

Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται στους δήμους Τρικκαίων, Λιβαδέων, Κομοτηνής, Χαλκιδέων, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Λαμιέων και Πατρέων.


Πηγή: http://www.kathimerini.gr



-------------------


Κατατέθηκαν τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα 


Ανακοίνωση του δήμου Πατρέων για τα προονοιακά επιδόματα:

"Mετά από την επίπονη διαδικασία ταυτοποίησης των απογραφέντων δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων και τις σχεδόν καθημερινές πιέσεις της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση, σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου κατετέθησαν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Απαιτούνται οκτώ εργάσιμες ημέρες έως ότου τα χρήματα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, δηλαδή στις 29 Ιουνίου.
Από το Δήμο Πατρέων ρητά και κατηγορηματικά διευκρινίζεται ότι ουδεμία ολιγωρία υπήρξε από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρόνοιας, όπως ψευδώς υποστηρίχθηκε.
Αντιθέτως δε, άπαντες οι υπάλληλοι, υπερέβαλαν εαυτούς και με μεγάλη ευαισθησία έφεραν εις πέρας τη διαδικασία της ταυτοποίησης, την οποία όφειλε να κάνει το Υπουργείο χωρίς να αφήσει ανεκμετάλλευτους 2,5 μήνες (από μέσα Μαρτίου έως τέλη Μαϊου)".


Πηγή: http://www.pelop.gr


-------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δήμου Ρεθύμνης για την καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων 



Σχετικά με την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους συμπολίτες μας, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να έχουν μια σαφή εικόνα:

Όπως όλοι γνωρίζουν, η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων άλλαξε και απαιτείται πλέον, από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, η ηλεκτρονική απογραφή και η δημιουργία Εθνικού Μητρώου των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, σε όλους τους Δήμους της χώρας, στους οποίους ανατέθηκε, με τον Καλλικράτη και αυτή η αρμοδιότητα.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο, έγκυρο σύστημα μηχανογράφησης με το οποίο θα διασταυρωθούν και θα καταγραφούν επακριβώς τα στοιχεία των δικαιούχων ώστε να διευκολύνονται και να εξυπηρετούνται χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις ενώ θα αποκλειστούν οι μη δικαιούχοι.

Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Ρεθύμνης, έφτασαν τα ηλεκτρονικά αρχεία του Εθνικού Μητρώου μόλις στα μέσα Μαΐου. Από τότε μέχρι και σήμερα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης του Εθνικού Μητρώου, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου μας, κατέβαλλαν σοβαρές προσπάθειες για να φέρουν σε πέρας το συγκεκριμένο έργο. Τονίζεται ότι, ως διαδικασία είναι επίπονη και απαιτεί χρόνο και εξειδίκευση, ζήτημα που δεν λύνεται αριθμητικά αφού μόνον αυτοί οι υπάλληλοι που γνωρίζουν, αφενός το περιεχόμενο των 1100 φακέλων που αντιστοιχούν στους δικαιούχους των επιδομάτων και, αφετέρου, το χειρισμό του ηλεκτρονικού συστήματος που έστειλε το Υπουργείο, μπορούσαν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας.

Η Υπηρεσία κλήθηκε αρκετές φορές να διαχειριστεί τεχνικά προβλήματα που παρουσίασε το σύστημα ενώ μεγάλη ήταν και η δυσκολία στην προσεκτική διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που διαπιστώθηκε ότι είχαν δοθεί ελλιπή ή εσφαλμένα στοιχεία στην Υπηρεσία μας. Γι' αυτό το λόγο κλήθηκαν οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων, το π. Σάββατο, για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις και να αποφευχθούν λάθη στην οριστική καταγραφή τους.

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, μόλις σε διάστημα ενός μηνός, η σύνταξη του Εθνικού Μητρώου του Δήμου μας και χθες εστάλη στο Υπουργείο Υγείας.

Αυτό που εκκρεμεί τώρα είναι η έγκριση της πίστωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε, στη συνέχεια, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τις τράπεζες και το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πληρωμής αφού ως γνωστόν από δω και πέρα τα επιδόματα θα καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και όχι μέσω ταχυδρομικών επιταγών, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Αναμένεται ότι εντός των αμέσως επόμενων ημερών τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα μπορούν να τα εισπράξουν.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, πάντως, εκφράζει, ούτως ή άλλως, τη βαθιά του λύπη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συμπολίτες μας αλλά τους διαβεβαιώνει ότι η Υπηρεσία του κατέβαλλε και συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να την ελαχιστοποιήσει.

Εξάλλου, σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας που υπεβλήθησαν στην ίδια με μας διαδικασία.
Γεγονός πάντως είναι ότι με την ολοκλήρωση της Σύνταξης του Εθνικού Μητρώου πλέον δε θα παρουσιάζεται καμία καθυστέρηση και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνεται κανονικά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες.


Πηγή: http://www.rethymnoguide.gr

-------------------

ΥΠΕΣ Κατέβαλε σε άλλους 7 δήμους την επιχορήγηση για τα προνοιακά επιδόματα

Ομαλοποιείται η κατάσταση με τα προνοιακά επιδόματα, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε χθες στην καταβολή 18.193.804 ευρώ, που προορίζονται στους δικαιούχους άλλων επτά δήμων. Πρόκειται για τους δικαιούχους των δήμων Αθήνας, Ελευσίνας, Ιωαννιτών, Ζακύνθου, Κιλκίς, Πύργου και Σάμου και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2012 -«και για όσο χρονικό διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης αυτών», όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου.
Παράλληλα, με άλλη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών κατανέμεται το ποσό των 7.402.813 ευρώ στις περιφέρειες της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών αντιμισθίας των αιρετών οργάνων.
Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας (Δυτικής και Στερεάς Ελλάδος, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας) το ποσό των 850.335 ευρώ για την καταβολή αποκλειστικά και μόνο στους δικαιούχους τού διατροφικού επιδόματος. Συγκεκριμένα, στους δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών, σε όσους έχουν υποβληθεί σε πολυσπλαχνική μεταμόσχευση, καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς. 



-------------------


Μεσολόγγι: τα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα 

Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου γίνεται γνωστό ότι κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής για την σύνταξη του Εθνικού Μητρώου δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, δικαιούχοι από τους Δήμους Μεσολογγίου και Ξηρομέρου δεν προσήλθαν εγκαίρως προκειμένου να δηλώσουν τα απαραίτητα στοιχεία. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να ανασταλεί η πληρωμή τους για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2012.

Για την απρόσκοπτη συνέχεια της καταβολής του επιδόματος, θα πρέπει να προσέλθουν με την αστυνομική τους ταυτότητα στην υπηρεσία (Ελ Βενιζέλου 1 Μεσολόγγι), προκειμένου να υποβάλλουν ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ΙΒΑΝ.



-------------------

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ:


Συνεδριάζουν κατεπειγόντως για τα προνοιακά επιδόματα

Σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο παίρνουν αποφάσεις προκειμένου να καταβληθούν εγκαίρως τα επιδόματα.

Με κατεπείγουσα πρόσκληση καλούνται να συνεδριάσουν σήμερα στη μία και μισή το μεσημέρι, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας.

Η Ημερήσια Διάταξη έχει δύο θέματα και το πρώτο είναι καθαρά διαδικαστικό δηλαδή η έγκριση του κατεπείγοντος.

Όπως επεξηγεί η ίδια η πρόσκληση της Ημερήσιας Διάταξης, «το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο γεγονός ότι επιβάλλεται να ληφθεί άμεσα η απόφαση για την έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων».

Το άλλο θέμα είναι η «έγκριση Προτάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2012» και αφορά σε 13 προτάσεις που έρχονται να εγκριθούν και ταυτόχρονα να γίνει ψήφιση των πιστώσεων ανά κωδικό αριθμό του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την κατάσταση τα ποσά που θα χορηγηθούν για κάθε κατηγορία προνοιακών επιδομάτων είναι:

*** 3.336.856,01 ευρώ για επίδομα ατόμων με ανάγκες βαριάς αναπηρίας

*** 221.790,87 ευρώ για επίδομα αιμολυτικών νοσημάτων, αιμολυτικής αναιμίας, αιμοφιλίας, AIDS

*** 50.000 ευρώ για επίδομα εγκεφαλικής παράλυσης, σπαστικά

*** 812.262,14 ευρώ για επίδομα βαριάς νοητικής στέρησης

*** 149.684,55 ευρώ για επίδομα κίνησης σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς, ακρωτηριασμένους

*** 55.056,32 ευρώ για επίδομα ανασφάλιστων παραπληγικών και τετραπληγικών

*** 2.065.324,19 ευρώ για επίδομα τυφλότητας

*** 145.799,22 ευρώ για επίδομα παραπληγικών, τετραπληγικών ασφαλισμένων του δημοσίου

*** 140.586,41 ευρώ για επίδομα σε κωφάλαλα άτομα

*** 70.661,02 ευρώ για επίδομα ομογενών προσφύγων

*** 112.742,85 ευρώ για επίδομα απροστάτευτων παιδιών

*** 24.629,61 ευρώ για επίδομα Χάνσεν

*** 45.097,19 ευρώ για επίδομα στεγαστικής συνδρομής.


Πηγή: http://www.evdomi.gr



-------------------

Δείτε επίσης: 

Ποιοι και που θα πάρουν προνοιακά επιδόματα από αύριο!



Αν ο δήμος σας δεν αναφέρεται σε αυτή την λίστα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
α) ή να μην έχει δικό του γραφείο πρόνοιας άρα ελέγξτε την λίστα ξανά και δείτε που υπάγεστε και
β) να μην υπάρχει πληροφόρηση.

Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.