Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Υπέρ της αξιοπρέπειας των ελλήνων αναπήρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρέμβαση της εθνικής ομοσπονδίας και του πανελλήνιου συνδέσμου τυφλών.

«Οι ψευδείς πιστοποιήσεις είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης διαπλοκής» επισημαίνουν.


undefined


Οι ψευδείς πιστοποιήσεις της αναπηρίας δεν είναι νέο φαινόμενο, δεν αφορά συγκεκριμένες μόνο περιοχές της χώρας, κυρίαρχη δε αιτία του είναι η εκτεταμένη διαπλοκή προσώπων που εμπλέκονται στο σύστημα πιστοποίησης της αναπηρίας

Βάσει των παραπάνω “αυτονόητων” η εθνική ομοσπονδία και ο πανελλήνιος σύνδεσμος τυφλών (ΕΟΤ και ΠΣΤ αντίστοιχα), με αφορμή την επικοινωνιακή εστίαση τις τελευταίες μέρες στο σκάνδαλο «παραγωγής» αναπήρων και συγκεκριμένα τυφλών στο Νομό Ζακύνθου, απαιτούν “την αυστηροποίηση του συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας και παροχής των επιδομάτων, την καλύτερη και επιστημονική συγκρότηση των Υγειονομικών Επιτροπών, καθώς και τη θέσπιση ενιαίας αρχής πληρωμής των επιδομάτων, ώστε να επέλθει μοναδικοποίηση των δικαιούχων με την εγγραφή τους σε ειδικό εθνικό μητρώο για τον πλήρη έλεγχο σε πανελλαδική βάση”.

Επικαλούμενοι την “ανάγκη προάσπισης της ατομικής , οικογενειακής και κοινωνικής αξιοπρέπειας των αναπήρων”, η Ε.Ο.Τ. και ο Π.Σ.Τ. τονίζουν την απερίφραστη καταδίκη στο σύνολό του “του διάτρητου και αμαρτωλού συστήματος και των διαπλοκών του, που αντί να επιδιώκει την αυτοκάθαρση και εξυγίανσή του προτιμά και περιορίζεται απλά και μόνο στην καταδίκη των έτσι και αλλιώς παρανομούντων πολιτών με χαρακτηρισμούς που απαξιώνουν γενικότερα την αναπηρία, μειώνουν την προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά αναπήρου και αδικούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας”. H τελευταία φράση έχει ξέχωρη σημασία. Οι γενικεύσεις και οι χαρακτηρισμοί περί αναπήρων – μαϊμούδων αν μη τι άλλο ενεργοποιεί ρατσιστικά στερεότυπα και αντιλήψεις που ενυπάρχουν στο αντιδραστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.