Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Από τις 3 Αυγούστου, θα λειτουργήσουν οι θερινές κατασκηνώσεις ΑμεΑ Νέας Περάμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΙ ΕΤΣΙ… 

Δήμος Παγγαίου και Μιχάλης Τιμοσίδης, έκαναν τεράστιες προσπάθειες ώστε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί και φέτος και ευτύχησαν να τις δουν να δικαιώνονται.




Χάρη στις προσπάθειες του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, αλλά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε χρόνο ρεκόρ από τον Δήμο Παγγαίου, θα λειτουργήσουν και φέτος οι θερινές κατασκηνώσεις ΑμεΑ, στη Νέα Πέραμο. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Καβάλας Μάκης Κρεμμύδας, την περασμένη Παρασκευή είχε επαφές με τον δήμο Παγγαίου, όπου επιβεβαίωσε πως οι απαιτούμενες διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και ως εξ τούτου οι θερινές κατασκηνώσεις για τα ΑμεΑ στη Νέα Πέραμο, θα τεθούν σε λειτουργία από τις 3 Αυγούστου. «Θα λειτουργήσουν δυο κατασκηνωτικές περίοδοι των δέκα ημερών, 3 με 13 Αυγούστου και 14 με 24 Αυγούστου. Σε κάθε περίοδο θα φιλοξενηθούν περίπου 300 άτομα με τους συνοδούς τους, δηλαδή σύνολο 600 άτομα» εξήγησε ο ίδιος.

Ο δήμος Παγγαίου ενημερώθηκε μόλις πριν από μια εβδομάδα για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει, ενώ είχε προηγηθεί η καίρια παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, ώστε όλα να γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες και να ξεμπλοκάρει η υπόθεση. Στις κατασκηνώσεις Νέας Περάμου θα φιλοξενηθούν ΑμεΑ τόσο από τον Νομό Καβάλας όσο και από όμορους νομούς. Μπορεί η περιοχή μας να βρέθηκε σε ευνοϊκή «συγκυρία», δεν συνέβη όμως το ίδιο και με άλλες κατασκηνώσεις ΑμεΑ που φέτος έβαλαν λουκέτο, όπως αυτές του Λιτόχωρου Κατερίνης, της Λεπτοκαρυάς, του Στόμιου, της Νεράϊδας Καρδίτσας, της Πορταριάς Μαγνησίας, της Πεύκης Τρικάλων, του Αγίου Δημητρίου Λάρισας κτλ.

Το ζήτημα ωστόσο που τίθεται από εδώ και πέρα, είναι πως θα γίνει η επιλογή των ΑμεΑ που θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις. Με δεδομένο ότι οι κατασκηνώσεις έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους από τέλη Ιουνίου, έχουν ήδη χαθεί τρεις με τέσσερις περίοδοι, με τον αντίστοιχο αριθμό δικαιούχων. Με άλλα λόγια, μένουν εκτός θερινών κατασκηνώσεων χιλιάδες ΑμεΑ, διότι περιορίστηκε η διάρκειά τους. Η επιλογή των φιλοξενούμενων είναι υπό την ευθύνη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ), η οποία τώρα θα βρεθεί στη δύσκολη θέση της επιλογής. Άγνωστο είναι το ποια κριτήρια θα ισχύσουν για την επιλογή και αν θα τεθούν οικονομικές ή άλλες παράμετροι.


Αναστασία ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ
evdoanap@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.