Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η πόλη εξακολουθεί να είναι αφιλόξενη για τα ΑμεΑ...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ένα απίστευτο περιστατικό που καταδεικνύει την αθεράπευτη ανοησία αλλά και κυνικότητα των αρτιμελών ανθρώπων απέναντι στα άτομα με αναπηρία, κατήγγειλε χθες μέσω της μεσημεριανής εκπομπής του Στούντιο 7 η οργανωτική γραμματέας των Ατόμων με Αναπηρία Πένυ Μαμαλιά. Δέχθηκε φραστική επίθεση από μια «κυρία», η οποία οδηγώντας το όχημά της επιχείρησε να το σταθμεύσει σε χώρο που προορίζεται για τα οχήματα των ατόμων με αναπηρία, μπροστά στο ΙΚΑ Καβάλας. Όταν η κ. Μαμαλιά της επισήμανε ότι θα έπρεπε να εντοπίσει έναν άλλο χώρο στάθμευσης, η εν λόγω «κυρία», σύμφωνα πάντα με το παράπονο της κ. Μαμαλιά, της φέρθηκε πολύ άσχημα και δεν δίστασε ακόμα και να προβεί σε άσχημες χειρονομίες. Το πιο λυπηρό είναι ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά τέτοιου είδους συμβάντα καταγράφονται καθημερινά στη μικρή κοινωνία της Καβάλας.

«Καθημερινά αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο να είναι κατειλημμένες από πολίτες οι θέσεις που προορίζονται για τα αναπηρικά οχήματα» τόνισε η κ. Μαμαλιά. «Έχουμε επικοινωνήσει επανειλημμένως με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία μας διαβεβαιώνει ότι γίνονται έλεγχοι. Προφανώς αυτοί οι έλεγχοι δεν είναι επαρκείς. Σήμερα (σ.σ χθες) κόντεψα να φάω ξύλο μπροστά στο ΙΚΑ. Έγινα μάρτυρας ενός περιστατικού, όταν μια «κυρία» μου φέρθηκε πάρα πολύ άσχημα και για να την υποστηρίξει ένας άλλος «κύριος» μού είπε “εσύ περπατάς όπως οδηγάς”. Κοντεύουμε να φάμε ξύλο, δεχόμαστε άσχημες χειρονομίες, άσχημες κουβέντες. Προσπάθησα να της εξηγήσω με καλό τρόπο ότι οι θέσεις αυτές είναι για άτομα με αναπηρία, ότι εσείς έχετε τόσα παρκινγκ διαθέσιμα, δεν μπορείτε να δεσμεύετε αυτό το χώρο. Ευελπιστώ πάντως στην ευαισθησία των πολιτών. Υπάρχουν κι άτομα με ιδιαιτερότητες, άτομα με κινητικά προβλήματα, καλό θα ήταν να τα σεβόμαστε. Πιστεύω ότι καβαλιώτες έχουν ευαισθησία, απλά θα ήθελα να μας προσέξουν λίγο περισσότερο».

Τάσος Βυζικίδης: μαλώνουμε με τους συμπολίτες μας

«Το θέμα είναι πραγματικά τραγικό, σε τι σημείο άραγε πρέπει να φτάσουμε ώστε να μεριμνήσει ο δήμος για να μην παρκάρουν οι πολίτες σε αυτές τις θέσεις;» αναρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας Τάσος Βιζικίδης στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής, αναφέροντας την πρόταση του συλλόγου να χρησιμοποιούνται δαγκάνες από τη Δημοτική Αστυνομία. «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας, εμείς μαλώνουμε με τους συμπολίτες μας. Να φανταστείτε έχουν χειροδικήσει σε άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο. Είχε καταλάβει ένα όχημα τη διάβαση των αναπήρων και ο άνθρωπος στο καροτσάκι πήρε τηλέφωνο στην τροχαία. Μόλις έφυγε η τροχαία ο οδηγός του οχήματος σήκωσε το χέρι και χτύπησε τον άνθρωπο στο καρότσι. Για αυτό ζητάμε συνέχεια τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας για να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους, δεν μπορούμε να αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια κάποιων ανόητων συμπολιτών μας, που πηγαίνουν και παρκάρουν εκεί που δεν πρέπει. Τους δείχνεις το σήμα το αναπηρικό και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.