Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Εντατικές προετοιμασίες για τα Special Olympics

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κορυφώνονται και στο νησί μας οι προετοιμασίες για την διοργάνωση των “Special Οlympics” και της φιλοξενίας των αθλητών με ειδικές ανάγκες για αυτό και η τοπική επιτροπή διοργανώνει σήμερα στις 4.30 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της ΧΕΝ, ειδική συνάντηση – επιμόρφωση δίνοντας την ευκαιρία στους εθελοντές και κάθε συμμετέχουν Φορέα να ενημερωθεί για ζητήματα όπως το κίνημα των Special Olympics, τη διανοητική αναπηρία, τους παγκόσμιους αγώνες και το Πρόγραμμα Εθελοντισμού ΑΘΗΝΑ 2011, το πρόγραμμα “Πόλις – Αμφιτρύων”, καθώς και το τοπικό πρόγραμμα και το ρόλο που θα αναλάβουν οι εθελοντές κατά την παραμονή και φιλοξενία των Αποστολών Special Olympics στο νησί μας.

Μεταξύ των εκπαιδευτών συγκαταλέγονται η Τομεάρχης Εξυπηρέτησης Έλσα Πιτσάκη, η οποία θα αναπτύξει το θέμα “Γνωριμία με τα Special Olympics Κατανόηση της Διανοητικής Αναπηρίας”, η Περιφερειακή Συντονίστρια Προγράμματος “Πόλις – Αμφιτρύων” Σκεύη Νικολάκη, με θέμα “Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 – Πρόγραμμα “Πόλις Αμφιτρύων”, καθώς και η υπεύθυνη Εθελοντισμού στο νησί μας Ελένη Πυλαρινού, η οποία με δηλώσεις της στην “ΗΜΕΡΑ” τόνισε ότι “πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση στην οποία πρέπει να συμμετέχουν δυναμικά όχι μόνο οι εθελοντές αλλά και κάθε άλλος εμπλεκόμενος Φορέας προκειμένου να ενημερωθεί για το πως πρέπει να συμπεριφερθεί και να δραστηριοποιηθεί σε αθλητές με ειδικές ανάγκες”. 

Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι τελικές αποστολές που θα φτάσουν στην Ζάκυνθο θα είναι από την Ν. Αφρική, το Τόγκο, το Αφγανιστάν, την Πορτογαλία, το Κατάρ και τη Γουιάνα, ενώ ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 230 άτομα.

Στις 18 Ιούνη η Ολυμπιακή φλόγα

Η κ. Πυλαρινού αναφέρθηκε και στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας των Special Olympics που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου. Για το σκοπό αυτό πρόσφατα επισκέφθηκε το νησί μας ο υπεύθυνος λαμπαδηδρομίας των SPECIAL OLYMPICS ATHENS 2011, Στέλιος Κωνσταντινίδης και είχε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή και συγκεκριμένα με την κ. Πυλαρινού, τον υπεύθυνο λαμπαδηδρομίας Παναγιώτη Κλάδη και τον υπεύθυνο ασφαλείας Διονύση Βιλλιάρδο.

“Η Ολυμπιακή φλόγα θα έρθει στην Ζάκυνθο από την Κεφαλονιά στις 18 Ιουνίου με την συνοδεία 55 αστυνομικών, των καλύτερων αστυνομικών του κόσμου. Επίσης θα συνοδεύουν την φλόγα και 3 αθλητές των SPECIAL OLYMPICS.

Από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών η φλόγα και όλη η αντιπροσωπεία με λεοφορείο θα επισκεφθεί τις Αλυκές, όπου θα γίνει λαμπαδηδρομία με τους αστυνομικούς και με τους αθλητές στον κεντρικό δρόμο. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέπτεται το Τσιλιβή και μετά τον Λαγανά όπου ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

Το βράδυ η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας στην πόλη θα γίνει από το Λιμεναρχείο και θα συνεχίσει σε όλη την παραλιακή οδό με καταληκτικό σημείο την Πλατεία Αγίου Μάρκου. Εκεί θα βρίσκεται και ο βωμός όπου θα δεχθεί την Ολυμπιακή φλόγα”, δήλωσε η κ. Πυλαρινού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.