Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"Υποσχεθήκαμε να φτιάξουμε ένα δημόσιο σύγχρονο και αποτελεσματικό"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ομιλία του Α. Τριανταφυλλόπουλου στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

«Υποσχεθήκαμε να θέσουμε τις βάσεις για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου όπου θα τηρούνται οι αρχές της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας. Να φτιάξουμε ένα δημόσιο σύγχρονο και αποτελεσματικό. Να βάλουμε τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες. Να βάλουμε τέλος στη συναλλαγή και τη διαφθορά. Το έχουμε κάνει πράξη με μια σειρά από νόμους για την αναδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα: τον έλεγχο όλων των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ, την αξιοκρατική επιλογή προϊσταμένων σε οργανικές μονάδες του δημόσιου, το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τη συγχώνευση και την κατάργηση υπηρεσιών.

Και συνεχίζουμε σήμερα με το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, όπου δημιουργούνται οι θεσμικές προϋποθέσεις για την επικοινωνία και συναλλαγή των πολιτών και των επιχειρήσεων με τους φορείς του δημόσιου τομέα με χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Η παροχή της κάθε δημόσιας υπηρεσίας γίνεται πλέον απρόσωπη, με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, ποιότητα και χωρίς περιττά κόστη με έλεγχο της ποιότητας και της νομιμότητάς της. Οι φορείς του δημοσίου τομέα θα πρέπει να ακολουθούν βασικές αρχές για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την εδραίωση σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Δημόσια Διοίκηση και τον πολίτη. Βασικές συνιστώσες του σχεδιασμού αυτού είναι η τεχνολογική ουδετερότητα, η ασφάλεια δικαίου και η ισότιμη πρόσβαση για όλους τους έλληνες πολίτες, καθώς αίρονται γεωγραφικοί και κοινωνικοί αποκλεισμοί για όλες τις περιοχές της χώρας, τις ορεινές και τις νησιωτικές, για όλες τις κοινωνικές ομάδες και ειδικά για τα άτομα με αναπηρία.

Πραγματικά πιστεύω ότι η αξιοποίηση των τεχνολογιών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο σύνολο της δράσης της Δημόσιας Διοίκησης θα προσδώσει μια σημαντική διέξοδο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Και ακόμη περισσότερο θα δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες από τους πολίτες και ειδικά από τους νέους μας, τις οποίες δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να διαψεύσουμε. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας και για το μέλλον μας και πρέπει πάση θυσία να το κερδίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.