Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Διαπραγματεύσεις για να μην πληρώνουν τα άτομα με αναπηρία διόδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε διαπραγμάτευση με τους Παραχωρησιούχους βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να τροποποιηθούν οι συμβάσεις εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων και να επιτραπεί η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την καταβολή τελών διοδίων. Σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, μετά από ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ 'Αγγελος Κολοκοτρώνης επισημαίνοντας τα παράπονα της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία επειδή δεν επιλύεται οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην απάντηση του ο υφυπουργός Υποδομών επισημαίνει ότι στις Συμβάσεις Παραχώρησης, οι οποίες υπεγράφησαν το 2007 και κυρώθηκαν με νόμο από τη Βουλή, δεν περιλαμβάνονται τα άτομα με αναπηρία στις κατηγορίες χρηστών που απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίου. Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Μαγκριώτης, «η παρούσα κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία, ζήτησε από τους Παραχωρησιούχους να επιτρέπεται η διέλευσή τους από τους σταθμούς διοδίων χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, ως συνέχεια του καθεστώτος που ίσχυε όταν η λειτουργία των Σταθμών Διοδίων γινόταν από την ΤΕΟ ΑΕ». Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, οι παραχωρησιούχοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Υπουργείου και, με εξαίρεση κάποια μικροπροβλήματα, υλοποιείται η δέσμευσή τους.

«Για την οριστική επίλυση του ζητήματος απαιτείται η τροποποίηση των σχετικών Συμβάσεων Παραχώρησης και η Κυβέρνηση την προωθεί στα πλαίσια των συνολικών τροποποιήσεων στις εν λόγω συμβάσεις για τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους Παραχωρησιούχους», ενημερώνει τον βουλευτή του ΛΑΟΣ ο κ. Μαγκριώτης.

Ο κ. Κολοκοτρώνη έχει επισημάνει ότι «η πλειονότητα των ιδιωτικών εταιρειών εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων επικαλούμενη κενά του θεσμικού πλαισίου, αρνείται την εφαρμογή του μέτρου απαλλαγής για τα άτομα με αναπηρία που είναι κάτοχοι επιβατικών αναπηρικών αυτοκινήτων, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν και εταιρείες οι οποίες έχουν εκφράσει την επιθυμία επίλυσης του ζητήματος, ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.