Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σύμμαχος της υγείας τα αποξηραμένα φρούτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα αποξηραμένα φρούτα μάς προσφέρουν βιταμίνες και μέταλλα που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τον μεταβολισμό μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού μας.

Πλεονεκτήματα αποξηραμένων φρούτων:

* Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι από τους πιο σίγουρους και αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπιστεί η δυσκοιλιότητα. Αποξηραμένα φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα, οι χουρμάδες και τα σύκα, μας παρέχουν σημαντικότατη ποσότητα φυτικών ινών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην εξομάλυνση της εντερικής λειτουργίας.

* Μας εφοδιάζουν με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C και τα καροτενοειδή, που είναι τα συστατικά των φρούτων και των λαχανικών που τους προσδίδουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα. Επίσης, περιέχουν και σημαντικές ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως σίδηρο και κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Τέλος, την προσοχή των επιστημόνων έχει τραβήξει και η υψηλή περιεκτικότητα των αποξηραμένων φρούτων σε φλαβονοειδή, μία ομάδα ιδιαίτερα ισχυρών αντιοξειδωτικών ενώσεων.

* Αποτελούν ιδανική επιλογή για σνακ. Τα αποξηραμένα φρούτα συνιστούν άριστη επιλογή ενδιαμέσου γεύματος, καθώς μας προσφέρουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών, χωρίς να μας «φορτώνουν» με πολλές θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.