Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τεστ αίματος εντοπίζει προβλήματα καρδιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο αιματολογικό τεστ, το οποίο μπορεί να βελτιώσει τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης μελλοντικών καρδιολογικών προβλημάτων, ειδικά σε ηλικιωμένους που φαίνεται να έχουν καλή υγεία.

Το διαγνωστικό τεστ αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή της ήδη υπάρχουσας αιματολογικής εξέτασης που γίνεται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, για να διαπιστωθεί αν ο ασθενής που νιώθει πόνο στο στήθος πράγματι έχει έμφραγμα ή κάτι άλλο.

Οι ερευνητές, υπό τον Κρίστοφερ Ντε Φιλίπι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), ανέφεραν ότι το βελτιωμένο τεστ μπορεί να αξιολογήσει καλύτερα τον κίνδυνο μελλοντικού θανάτου από καρδιά, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι άνω των 65 ετών, οι οποίοι δεν παρουσιάζουν καθόλου καρδιολογικά συμπτώματα.

Πιο αναλυτικά, το νέο διαγνωστικό τεστ μετρά το επίπεδο της τροπονίνης Τ, μιας πρωτεΐνης που αποτελεί αξιόπιστο βιολογικό δείκτη για τον κυτταρικό θάνατο που τελικά οδηγεί σε καρδιακό πρόβλημα.
Οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από περίπου 4.200 ασθενείς.

«Βρήκαμε ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της τροπονίνης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος του ατόμου για συμπτώματα καρδιοπάθειας ή θάνατο από καρδιαγγειακή νόσο κατά τα επόμενα 10-15 χρόνια» δήλωσε ο Ντε Φιλίπι.

Το νέο τεστ, που θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου, δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.