Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για την υπόταση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο όρος υπόταση υποδηλώνει τη χαμηλή αρτηριακή πίεση του αίματος. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν με υπόταση έχοντας τα συμπτώματα της ζάλης, ταχυκαρδίας, λιποθυμίας και αδυναμίας.

Για να καταπολεμήσετε την υπόταση, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Προσθέστε περισσότερο αλάτι: Το αλάτι ανεβάζει την πίεση, ενώ παράλληλα δημιουργεί κατακράτηση υγρών, αναγκάζοντας τον όγκο του αίματος που κυκλοφορεί στα αγγεία να αυξηθεί, αυξάνοντας παράλληλα και την αρτηριακή πίεση.

Πίνετε πολύ νερό
: Τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή σας διατροφή. Ειδικά εάν υποφέρετε με υποτάσεις, αυξήστε την ποσότητα του νερού που καταναλώνετε, για να αυξήσετε και την αρτηριακή σας πίεση.

Σωματική άσκηση: Η σωματική άσκηση συμβάλλει στην καλή κατάσταση του οργανισμού. Σε περίπτωση που πάσχετε από υπόταση, η καθημερινή άσκηση είναι μια σωτήρια λύση, αφού κατά τη διάρκεια της άσκησης ενισχύεται η ροή του αίματος.

Καλό πρωινό και καφές
: Το πρόγευμα είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να παραλείπεται. Ένα ποτήρι φρέσκου χυμού μαζί με δημητριακά, σε συνδυασμό με τη δράση της καφεΐνης, συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την ορθοστατική υπόταση.

Συχνά γεύματα: Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, σε περιπτώσεις υπότασης δεν πρέπει να περνά μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα γεύματα, καθώς μειώνεται το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Καταναλώστε κάθε 2-3 ώρες μια φυσική πηγή ζάχαρης ή υδατανθράκων, ώστε να μην πάθετε υπογλυκαιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.