Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο περίπατος μας προστατεύει από 24 νοσήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όποιος θέλει να κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο στον εαυτό του, ας αρχίσει να περπατάει με γρήγορο βήμα για 30 λεπτά την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τις πιθανότητες ανάπτυξης 24 νοσημάτων.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνδυασμένης ανάλυσης 40 μελετών για τις επιδράσεις της συστηματικής φυσικής δραστηριότητας στην υγεία.
Σύμφωνα με την ανάλυση, που δημοσιεύεται στην «Διεθνή Επιθεώρηση Κλινικής Πρακτικής» (IJCP), όσοι άνθρωποι φροντίζουν να είναι δραστήριοι 30 λεπτά την ημέρα διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν:
* Κάθε είδους καρδιαγγειακό νόσημα (μεταξύ αυτών, καρδιοπάθεια, ισχαιμικά εγκεφαλικά, αιμορραγικά εγκεφαλικά)
* Καρκίνο (γενικώς και διάφορες επιμέρους μορφές, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος του μαστού)
* Οστεοπόρωση
* Τύπου 2 διαβήτη
* Κατάθλιψη
* Παχυσαρκία
* Υπέρταση
* Στυτική δυσλειτουργία
* Άνοια

* Οσφυαλγία
Ολοένα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι, ακόμα κι αν αρρωστήσει κανείς, η συστηματική φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει την ανάρρωση.
Δεν χρειάζεται να γυμνάζεστε με τις ώρες για να επωφεληθείτε: 150 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την εβδομάδα μπορούν να κάνουν θαύματα.
Τι είδους δραστηριότητα μπορεί να επιλέξει κανείς;
Περπάτημα με γρήγορο βήμα, ποδήλατο, τζόκινγκ, αεροβικά σπορ, χορό, κολύμπι, ανάβαση σκάλας, ασκήσεις στο γυμναστήριο και έντονη κηπουρική (π.χ. ξεχορτάριασμα) είναι μερικές καλές επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.