Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Αντιδράσεις και προσφυγές στο τηλεοπτικό χάρτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδρούν οι περιφερειακοί σταθμοί στις αυξήσεις που ζητά η DIGEA

Τι αναφέρει η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Περιφέρειας.

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), με αφορμή την επερχόμενη αύξηση που πρόκειται να επιβάλει η DIGEA στην αμοιβή της, για την εκπομπή του τηλεοπτικού σήματος των περιφερειακών καναλιών.

Επίσης, ζητά διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους, για να λυθούν, όπως τονίζει, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Τ/Σ της περιφέρειας, όπως είναι η αμοιβή της DIGEA, η εμβέλεια, το εύρος συχνότητας, που είναι το μισό από τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς κλπ.

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΠ, Αντώνης Δημητρίου και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Σιμόπουλος.

«Λάβαμε γνώση από τα μέλη μας, ότι αποστέλλετε επιστολές και προετοιμάζεστε για την κατάργηση της δήθεν συμβατικής έκπτωσης.

Άρα διαφαίνεται ότι προτίθεσθε να αυξήσετε την αμοιβή σας, και επικαλείστε τους όρους της σύμβασης και της έωλης και για εμάς «περίεργης» απόφασης της ΕΕΤΤ, αριθ. 716-007/30-4-2014 (ΦΕΚ 1587/17-6-2014), πάνω στην οποία στηρίζεται ολόκληρος ο υπολογισμός για τη μεγάλη, όπως θα αποδείξουμε, αμοιβή σας», αναφέρει στην επιστολή της η ΕΕΤΕΠ.

Επίσης σημειώνει: «Όπως γνωρίζετε, οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, σας έχουν θέσει και προφορικά πολλές αντιρρήσεις που αφορούν πολλά θέματα της υπογραφείσης μεταξύ μας, υποχρεωτικής και χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασή μας κατά την υπογραφή, σύμβασης αλλά και της συνεργασίας μας για την μετάδοση του σήματός μας, που σε πολλά σημεία αυτή η σύμβαση είναι παράλογη και καταχρηστική».

Στη συνέχεια η ΕΕΤΕΠ αναφέρει: «Άμεσα πρέπει να ορίσουμε συνάντηση για την έναρξη διαλόγου με στόχο τη λύση των θεμάτων που απασχολούν όλους τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη θέση, για να αποφύγουμε ατέρμονες ελεγκτικές και δικαστικές διαδικασίες (πχ για εμβέλεια, πολυπλέκτες, επίκληση και εφαρμογή «περίεργων» υπουργικών αποφάσεων αλλά και της ΕΕΤΤ από το 2012 έως το 2014, το εύρος συχνοτήτων, την αμοιβή και τον τρόπο υπολογισμού από την αρχή της συνεργασίας μας, την εξέταση του ΚΑΛΠΔ κλπ. )».

Ακόμη σημειώνει: «Παρακαλούμε για την αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας και την άμεση αποδοχή της πρόσκλησής μας για διάλογο, εκπροσωπούντες τα μέλη της Ένωσής μας (με όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά εκπροσώπησης για το παραπάνω θέμα)».

Τέλος, η ΕΕΤΕΠ αναφέρει ότι «η παρούσα επιστολή κοινοποιείται αρμοδίως για τη γνώση των, αλλά και λόγω πιθανής επίκλησης για λάθη ή παραλείψεις που έγιναν, ως τεκμηριωμένη θέση μας».

----------

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις άδειες

Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τριών καναλιών που αφορούν στη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna και Skai κατά της προκήρυξης (1/2016) του διαγωνισμού που αφορά στην χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκ. ευρώ η κάθε μια, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας. Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συζήτησης διατύπωσε τις απόψεις του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος, ενώ εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Αναστάσιος Κωνσταντινίδης για το Mega Channel, ο Γεώργιος Δελλής για τον Antenna και για τον Skai ο Σπυρίδων Φλογαίτης,η Γλυκερία Σιούτη, ο Ηλίας Θεοδωράτος και ο Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος.

Το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσώπησαν το ΝΣΚ , ο Ευστράτιος Συνοίκης και η Αλεξάνδρα Δημητρακοπούλου και οι δικηγόροι Ιωάννης Δρόσος και Ιωάννης Μαντζουράνης. Στις δυο πλευρές δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να καταθέσουν τα υπομνήματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν συζητηθεί στο ΣτΕ και άλλες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.