Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Συνεχίζονται οι φονικές βροχοπτώσεις σε 11 περιοχές της Κίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 93 οι νεκροί, 726.000 οι εκτοπισμένοι ενώ άλλοι 19 άνθρωποι αγνοούνται.
Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες που έχουν προκαλέσει στοίχισαν τη ζωή συνολικά 93 ανθρώπων σε 11 περιοχές της Κίνας μέσα σε τέσσερις ημέρες, ενώ άλλοι 19 άνθρωποι αγνοούνται, μεταδίδει το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Συνεχίζονται οι φονικές βροχοπτώσεις σε 11 περιοχές της Κίνας

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις μετά την 30ή Ιουνίου έχουν καταστρέψει 22.000 κατοικίες και έχουν αναγκάσει 726.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε πολλές επαρχίες κυρίως στη Τζιανγκσού, τη Χουμπέι, τη Χενάν και τη Σετσουάν, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές σήμερα.

Οι πλημμύρες έχουν επίσης προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης, έχουν διακόψει την κυκλοφορία αυτοκινήτων και τρένων σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, η συνολική ζημία εξαιτίας των πλημμυρών υπολογίζεται μέχρι στιγμής ότι ανέρχεται σε 20,43 δισεκατομμύρια γιουάν (3 δισεκ. δολάρια).

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας επανέλαβε την προειδοποίησή της για επικείμενες σφοδρές καταιγίδες μέχρι το πρωί της Πέμπτης κι υπενθύμισε πως έχει κηρύξει πορτοκαλί συναγερμό (το δεύτερο σοβαρότερο επίπεδο στην τετράβαθμη κλίμακα των ακραίων καιρικών φαινομένων).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.