Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Η δικηγόρος που «συνταξιοδοτήθηκε» στα 33 και γυρνάει όλο τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκαλύπτει πώς κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Το να παίρνεις σύνταξη στα 30 και να συνεχίζεις τη ζωή σου ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο είναι ένα όνειρο ζωής για πολλούς ανθρώπους.

Αλλά αυτή η γυναίκα δείχνει πώς αυτό θα μπορούσε να είναι μια πραγματικότητα με κάποιες λιτές δαπάνες, λογική εξοικονόμηση χρημάτων και φυσικά με ένα ισχυρό πακέτο αποδοχών.



H Anita Dhake είναι μια πρώην δικηγόρος με έδρα το Σικάγο η οποία μετά από τέσσερα χρόνια έξυπνης εξοικονόμησης, όπως αναφέρει η ίδια κατάφερε να εγκαταλείψει την εργασία της για να ταξιδέψει στον κόσμο.



Μιλώντας στο Forbes εξήγησε: «Μετράει περισσότερο το ποσοστό αποταμίευσης από το πόσα χρήματα κερδίζετε. Ήξερα ανθρώπους που έπαιρναν το μισθό μου και ξόδευαν και την τελευταία δεκάρα». Πρόσθεσε επίσης ότι επέκτεινε την κοσμοθεωρία της για να συνειδητοποιήσει ότι πάνω από 10.000 δολάρια μηνιαίου μισθού είναι «τύχη για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου» και ότι οι άνθρωποι πρέπει να κατέβουν από τον «ηδονιστικό διάδρομο» και «να σταματήσουν να αγοράζουν πράγματα».



Η Dhake έγινε δικηγόρος σχεδόν κατά τύχη όταν βοηθούσε την αδερφή της στις εισαγωγικές της εξετάσεις. Αποφάσισε και εκείνη να δώσει εξετάσεις και πέρασε με επιτυχία. Μετά την αποφοίτησή της με ένα πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ξεκίνησε να εργάζεται τον Οκτώβριο του 2010. Μέσα σε ένα χρόνο είχε εξοφλήσει όπως λέει το σύνολο των των χρεών της ως σπουδάστρια. Είπε επίσης ότι αισθανόταν πιεσμένη να δουλέψει και έβαζε τη δουλειά πριν από την οικογένεια, τους φίλους ακόμη και τον ύπνο της. Και ενώ τα χρήματα «μαλάκωναν τον πόνο» αποφάσισε ότι δεν άξιζε τον κόπο η θυσία.



Εκείνη την εποχή όπως λέει θεωρούσε ότι ήταν καλή επιλογή να αφιερώνει χρόνο από τη ζωή της για τόσα χρήματα αλλά τώρα συνειδητοποιεί ότι έχει μόνο μια ζωή και δεν την χαρίζει για τίποτα. Μισούσε τα ψώνια και τις άσκοπες σπατάλες. Όπως παραδέχεται η ίδια ο λιτός τρόπος ζωής της σε συνδυασμό με την δουλειά της της επέτρεψε να συγκεντρώσει σχεδόν 700.000 δολάρια σε μερικά χρόνια.



Η απόφασή της να εγκαταλείψει την εργασία της ήρθε μετά τη συνειδητοποίηση ότι στο δικηγορικό γραφείο, τής έδιναν πολλά λεφτά όχι λόγω των ικανοτήτων της, αλλά γιατί έπρεπε να «χάσει τη ζωή της» για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εργασίας. Πλέον ζει κάνοντας έξοδα μόνο για να γυρνά τον κόσμο ενώ δηλώνει πολύ τυχερή που μπόρεσε να έχει ένα τόσο καλό εισόδημα για να της δοθεί αυτή η δυνατότητα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.