Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Στη θέση του ξανά υποστράτηγος που είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναφέρει στη θέση του υποστράτηγο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί με τις δραστηριότητες κυκλώματος διακινητών παράτυπων μεταναστών τον Ιούλιο του 2014.

Πρόκειται για τον τότε διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου, ο οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από ισχυρισμό ενός από τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος δουλεμπόρων για υπόθεση άσχετη με τη διακίνηση μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του κυκλώματος είχε ισχυριστεί ότι έδωσε 11.000 ευρώ στον αξιωματικό, για να βρει άτομο που του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό, γι' αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παθητική δωροδοκία και άλλα αδικήματα. Ωστόσο, όλα αυτά δεν έγιναν δεκτά από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Ο ανωτέρω Αξιωματικός απηλλάγη από όλες τις κατηγορίες με τα ακόλουθα αμετάκλητα απαλλακτικά Βουλεύματα:


  • απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, για τις αξιόποινες πράξεις της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, και
  • απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων κατ' εξακολούθηση.


Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται κατ' εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του αξιωματικού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.