Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

"Έμφραγμα" στη Δικαιοσύνη με πολλαπλές επιπτώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Έμφραγμα» στο δικαστικό σύστημα με πολύπλευρες επιπτώσεις προκαλεί η πολύμηνη και σε πανελλαδική κλίμακα αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια. Οι αδίκαστες, λόγω της αποχής, υποθέσεις ανέρχονται πλέον σε 320.000 σε όλη τη χώρα και σε όλα τα δικαστήρια, αριθμός τρομακτικά μεγάλος καθώς ήρθε να προστεθεί σε χιλιάδες υποθέσεις που παραμένουν χωρίς εκκαθάριση για χρόνια, προκαλώντας ακόμα και φαινόμενα αρνησιδικίας σε ποινικά, πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια.

Το σύνολο πλέον των αδίκαστων υποθέσεων σε όλα τα δικαστήρια ξεπερνάει τις 700.000 και χρειάζονται χρόνια, τουλάχιστον επτά με δέκα, για να επανέλθουν οι ρυθμοί εκδίκασης σε κανονικά για την ελληνική δικαιοσύνη επίπεδα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, με πρώτο το Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο, όπως τονίζει ο προϊστάμενος του Σπύρος Γεωργουλέας «η λήξη της δικηγορικής αποχής θα σημάνει για το δικαστήριο συνθήκες που παραπέμπουν σε Αρμαγεδδώνα».

Παράλληλα, στον πάγο έχουν μπει οι μεγάλες δίκες για οικονομικά σκάνδαλα, καταχρήσεις δημόσιου χρήματος, για τη Χρυσή Αυγή. Οι συνέπειες της δικηγορικής αποχής είναι ορατές και στα διοικητικά δικαστήρια, όπου χιλιάδες υποθέσεις με οικονομικό αντικείμενο δεν εκδικάστηκαν, στερώντας το κράτος από σημαντικά έσοδα. Η εκκαθάριση όλων αυτών των αδίκαστων υποθέσεων εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί με μαζικές παραγραφές.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.