Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιπλημμυρικά έργα στη Λευκάδα

Σε τρεις μήνες η ολοκλήρωσή τους

Υπεγράφη η σύμβαση για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λευκάδα.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε τη σύμβαση εκτέλεσης του υποέργου «Αντιπλημμυρικά έργα στους χείμαρρους Ν. Λευκάδας», προϋπολογισμού περίπου 173.000 ευρώ και τη σύμβαση εκτέλεσης του υποέργου «Συντήρηση-καθαρισμός σε ρέματα αρμοδιότητας Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 71.000 ευρώ.

Τα δύο υποέργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εντάσσονται στο έργο «Συντηρήσεις αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας ΠΙΝ», ενώ οι ανάδοχοι του κάθε έργου, ανέλαβαν τη δέσμευση εντός τριών μηνών, να προβούν στη διεκπεραίωσή τους.

------------------

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο ισόγειο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Έως το τέλος της εβδομάδας η μεταφορά του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο ισόγειο.

Παραδόθηκε σήμερα το μεγαλύτερο και δυσκολότερο, τεχνικά, τμήμα του έργου της αναδιαρρύθμισης του ισογείου στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Πρόκειται για έργο που αναβαθμίζει χωροταξικά και λειτουργικά το νοσοκομείο, δίνοντας σύγχρονη και αξιοπρεπή εικόνα στην κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική υποδομή της μονάδας.

Το έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου ήταν ενταγμένο στη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου με συνολικό προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ και συμβασιοποιήθηκε στα 650.000 ευρώ.

Έως το τέλος της εβδομάδας υπολογίζεται να έχει μεταφερθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο ισόγειο και από την επόμενη εβδομάδα να συνεχιστούν οι εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, σε δηλώσεις του, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είναι μια σημαντική ημέρα για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, αφού παραδόθηκε ανακαινισμένο και σύγχρονο το μεγαλύτερο τμήμα του ισογείου. Δικαιώνεται μία μεγάλη συλλογική προσπάθεια αρκετών συντελεστών, που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού έργου, αναγνωρίζοντας πάντα τις πολλές και ιδιαίτερες δυσκολίες που ανέκυπταν».

Επιπλέον, ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι αυτό το διάστημα ωριμάζουν τρία σημαντικά έργα για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και αφορούν την ουσιαστική αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κυρίως τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την εγκατάσταση μονάδας αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και μία ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης μέσω χρήσης ΑΠΕ, που θα περιλαμβάνει θερμομόνωση στις οροφές, τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών, εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, καθώς και μία συνολική παρέμβαση που θα καταστήσει το κτίριο βιοκλιματικό.

------------------

Διανομές τροφίμων σε απόρους στο βόρειο τομέα της Αθήνας

Αφορά 3.577 ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Με παροχή βοήθειας σε 3.577 δικαιούχους, η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα ολοκλήρωσε την Α' φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές συμπράξεις.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε το Μάρτιο με τρεις διανομές στους δικαιούχους δύο Ιερών Μητροπόλεων και έξι δήμων( Αγ. Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και οι μητροπόλεις Ν. Ιωνίας - Φιλαδέλφειας και Κηφισίας- Αμαρουσίου - Ωρωπού). Κατά τη συνέχιση του προγράμματος έως το τέλος του έτους οι δικαιούχοι θα λάβουν και συνοδευτικές υπηρεσίες, στη βάση των αναγκών τους.

Μέχρι σήμερα στους δικαιούχους διατέθηκαν πλήθος προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής, τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και βρεφικών ειδών (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας). Ενδεικτικά, οι δικαιούχοι παρέλαβαν:

- 31. 628 κιλά πορτοκάλια

- 15.768 πακέτα μακαρόνια

- 7.210 μπουκάλια ελαιόλαδου

- 6.081 τεμάχια νωπού κοτόπουλου

- 10.222 κιλά μήλα


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr , 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.