Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Προσωπικά αντικείμενα του εκδότη αναγνώρισε η σύζυγός του - Νεκρός ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη αναγνώριση της σορού του άνδρα που απανθρακώθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στην Αττική Οδό στο ύψος του δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έδειξαν στην σύζυγο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου ένα σταυρό που φορούσε ο απανθρακωμένος άνδρας και εκείνη απάντησε πως ένα παρόμοιο σταυρό φορούσε και ο σύζυγός της. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ευαγγελία Συρίγου αναγνώρισε και τη βέρα του.

Αναπάντητα παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανεφλέγη το τζιπ Porsche Cayenne, της συζύγου του εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκδότης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.



Για το σενάριο της δολιοφθοράς στο αυτοκίνητο μάρκας Porsche Cayenne, που ανήκει στην σύζυγο του Παναγιώτη Μαυρίκου και το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, μίλησε στο STAR ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και σημείωσε πως θα εξετάσει όλα τα στοιχεία. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το αυτοκίνητο ήταν καλοσυντηρημένο και επιμελημένο, χωρίς κανένα μηχανικό πρόβλημα, ενώ είπε πως τα όσα φαίνονται στις κάμερες της Αττικής Οδού δημιουργούν προβληματισμούς.

«Οι κάμερες της Αττικής Οδού δείχνουν ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο. Δεν προηγήθηκε κάποια πρόσκρουση είτε στη διαχωριστική νησίδα είτε με άλλο αυτοκίνητο, ώστε να προκληθεί οτιδήποτε που με τη σειρά του να προκαλέσει ανάφλεξη. Υπήρξε μια επιβράδυνση της ταχύτητάς του αυτοκινήτου που ήταν αρκετά μεγάλη και ακολούθως χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα έγινε ό,τι έγινε από πλευράς αναφλέξεως» σημειώνοντας πως αυτό δημιουργεί προβληματισμούς» τόνισε ο κ. Κούγιας ο οποίος αποκάλυψε επίσης πως ο εκδότης είχε ραντεβού στο Μαρούσι λίγο πριν λάβει χώρα το τραγικό περιστατικό.



Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την τραγωδία που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια τους στην Αττική Οδό, όταν στο ύψος του Ηρακλείου το αυτοκίνητο της συζύγου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κάηκε και ο οδηγός του απανθρακώθηκε.

«Με το που έγινε το ”μπαμ” , λέω κανένα λάστιχο θα έσκασε. Τελικά βγήκα και είδα το αμάξι το οποίο έπαιρνε σιγά σιγά από την κάτω πλευρά του φωτιά», λέει χαρακτηριστικά ένας άνδρας, μιλώντας στην κάμερα του STAR.

«Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Κάποιοι προσπάθησαν να βοηθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά το αμάξι κάηκε ολοσχερώς», αναφέρει ένας νεαρός που ήταν παρών στο σημείο που συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



ΒΙΝΤΕΟ από το αυτοκίνητο που πήρε φωτιά στην Αττική οδό





Το χρονικό

Το αυτοκίνητο κινούνταν στο ρεύμα προς Ελευσίνα στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και τυλίχθηκε στις φλόγες κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, το ΙΧ προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά, ενώ είναι άγνωστο πως δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο ο οδηγός.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα πυροσβέστες.

Ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας ήταν ότι το ΙΧ προσέκρουσε σε τοιχίο, στη συνέχεια η υπόθεση πήρε νέα τροπή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπήρξε τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Επίσης, στο βίντεο που αναλύεται καρέ καρέ από τους άνδρες της ασφάλειας φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά να ξεκίνησε από το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Αυτό οδηγεί τις αρχές σε δύο σενάρια: είτε να πρόκειται για δολιοφθορά είτε να πρόκειται για μηχανική βλάβη, αν και η ποιότητα του αυτοκινήτου αφήνει λίγες πιθανότητες για το δεύτερο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, το αυτοκίνητο κινούνταν με σχετικά υψηλή ταχύτητα, ο οδηγός πανικοβλήθηκε και ακινητοποίησε το όχημα. Προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο, ωστόσο δεν άνοιγε η πόρτα και έτσι κάηκε ζωντανός.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο, με αποτέλεσμα, πιθανότατα, να εγκλωβιστεί ο οδηγός και να βρει τραγικό θάνατο. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.
























Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.