Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Η λίμνη της Αυστρίας που σχηματίζεται μόνο το καλοκαίρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τροφοδοτείται με νερό από το λιώσιμο των παάγων - Δείτε φωτογραφίες.

Κάθε καλοκαίρι στην Αυστρία δημιουργείται μια υπέροχη λίμνη που είναι όμως… προσωρινή! Γεμίζει μια κοιλάδα και τα μονοπάτια όπου τον υπόλοιπο χρόνο οι επισκέπτες περπατούν, γίνονται υποβρύχια.

Ο Tobias Friedrich και Michael Webergerger βρέθηκαν στη Green Lake τον Δεκέμβριο και φυσικά δεν βρήκαν καμία λίμνη. Η κοιλάδα ήταν στεγνή και μπόρεσαν να περπατήσουν στον «πυθμένα» της. Το ίδιο μέρος είναι το καλοκαίρι «βυθισμένο» κάτω από σχεδόν επτά μέτρα νερού!

Αυτό συμβαίνει επειδή η λίμνη ουσιαστικά σχηματίζεται όταν λιώνουν οι παγετώνες και γεμίζει με γλυκό νερό. Το χειμώνα που οι πάγοι δεν λιώνουν, η λίμνη δεν τροφοδοτείται με νερό και στεγνώνει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι τοπικές Αρχές έχουν απαγορεύσει τις καταδύσεις στη λίμνη από τον φετινό Ιανουάριο ώστε να προστατεύσουν την περιοχή από τις κακές συνέπειες του τουρισμού.

Για τις φωτογραφίες που ακολουθούν οι δύο άνδρες έκαναν πολύωρες καταδύσεις με μοναδικό περιορισμό τη θερμοκρασία που κυμαινόταν στους 6 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ανάπαυλες για να ζεσταθούν.

«Η λίμνη βρίσκεται ψηλά στα βουνά Hochschwab και πρέπει να είσαι τυχερός και να σε βοηθά ο καιρός», περιγράφει ο Webergerger σχολιάζοντας τα κρυστάλλινα νερά της και την ορατότητα. «Η λίμνη είναι πεντακάθαρη αλλά χωρίς τον ήλιο χάνει το πράσινο- τιρκουάζ χρώμα της και μοιάζει μαγική», προσθέτει, «την έχω επισκεφθεί είκοσι φορές για να βγάλω φωτογραφίες και πολλές φορές ο καιρός και οι καιρικές συνθήκες σε περιορίζουν. Όταν όμως βοηθούν, οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές».






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.