Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Οι επαναστατικές ιδέες που ετοιμάζονται να αλλάξουν το μέλλον των πτήσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιγάντιες οθόνες, σουίτες και «αιώρες» για το κεφάλι.

Το να ταξιδεύεις με το αεροπλάνο μπορεί στο μέλλον να αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία απ’ ό,τι είναι σήμερα.

Κι αυτό γιατί οι αεροπορικές εταιρείες και οι κατασκευαστές που ασχολούνται με το σχεδιασμό των αεροσκαφών και των παροχών αυτών εργάζονται για τη σχεδίαση και την υλοποίηση μιας σειράς από συναρπαστικές ιδέες για να μετατρέψουν τα αεροπορικά ταξίδια σε μια πολύ καλύτερη εμπειρία για τους επιβάτες. Ακόμη και αν οι εταιρείες μεταφοράς παλεύουν στο να μπορούν να μεταφέρουν ανά πτήση όσο περισσότερους επιβάτες γίνεται, ωστόσο η άνεση, η καθαριότητα και οι έξτρα παροχές θα είναι πάντα ένα κίνητρο για τους πελάτες που θέλουν να απολαύσουν το ταξίδι τους.

Από τα κρεβάτια σε ανώτερα «καταστρώματα» του αεροσκάφους μέχρι τα ειδικά στηρίγματα για το κεφάλι, αυτές είναι μερικές από τις παροχές που σχεδιάζονται για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον...

1. Ειδικές καμπίνες και θέσεις που ανυψώνονται



Οι αεροπορικές εταιρείες και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού πάντα αναζητούν τρόπους για να χρησιμοποιήσουν όλο και περισσότερο τον ανεκμετάλλευτο χώρο του αεροσκάφους. Έτσι οι υπερυψωμένες θέσεις και οι καμπίνες για ξεκούραση σε «κατάστρωμα» του αεροπλάνου θα μπορούσε να είναι μια λύση. Οι επιβάτες θα μπορούν μεταξύ άλλων να κλείσουν και θέση για ένα κρεβάτι σε περίπτωση που το ταξίδι είναι μεγαλύτερης διάρκειας ενώ οι υπερυψωμένες θέσεις θα είναι κλειστές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των επιβατών που κάθονται στις υπόλοιπες θέσεις.

2. Ιδιωτικές σουίτες









Γι’ αυτούς που θα μπορούν να το αντέξουν, από οικονομικής άποψης, το ταξίδι με το αεροπλάνο θα γίνεται ακόμη πιο άνετο και πολυτελές. Οι υπεύθυνοι εργάζονται για να προσφέρουν σε πολλά αεροσκάφη ειδικές σουίτες για ένα ξεκούραστο ταξίδι. Με αυτό τον τρόπο θα έχουν πολύ λιγότερη επαφή με τους υπόλοιπους επιβάτες ή το πλήρωμα της καμπίνας εάν δεν το επιθυμούν. Οι σουίτες με τα μονά και τα διπλά κρεβάτια θα είναι επιπλέον εξοπλισμένες και με άλλες παροχές όπως μεγάλες οθόνες προβολής.

3. Οθόνες σαν γιγάντια iPads



Πρόκειται για έναν τρόπο να γίνουν πιο διασκεδαστικές οι πτήσεις ιδιαίτερα τώρα που η τεχνολογία είναι απόλυτα συνυφασμένη με την καθημερινότητα. Μια εταιρεία ήδη λανσάρει μεγάλες οθόνες σαν τεράστια tablets πάνω στην πλάτη του κάθε καθίσματος. Οι οθόνες αφής επιτρέπουν στον επιβάτη να ψυχαγωγηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του παρακολουθώντας μια ταινία ή ένα πρόγραμμα ή παίζοντας ένα παιχνίδι.

4. «Αιώρα» για το κεφάλι



Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για κάποιους επιβάτες στο αεροπλάνο είναι ο ύπνος. Ένα Ολλανδός φοιτητής έχει μια ιδέα για να κάνει αυτό το πρόβλημα παρελθόν. Ο ίδιος σε συνεργασία με μια εταιρεία εξοπλισμού αεροσκαφών, σχεδίασε ένα ειδικό εργαλείο που στερεώνεται στο προσκέφαλο του καθίσματος και λειτουργεί σαν αιώρα για το κεφάλι περιοριζοντάς το σε ένα χώρο για μην «πέφτει» δεξιά και αριστερά όταν ο επιβάτης κοιμάται.

5. Καθίσματα με μυρωδιά καφέ ή λάιμ.

Η Zodiac Aerospace εργάζεται για το σχεδιασμό θέσεων που θα αναδύουν μυρωδιά καφέ, λάιμ ή ακόμη και λεβάντας, σύμφωνα με το Sunday Times ώστε να είναι πιο ευχάριστο το περιβάλλον στους επιβάτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.